IRANUL A INTERZIS PREDAREA LIMBII ENGLEZE IN SCOLILE PRIMARE!

8 ian.

Regimul de la Teheran a interzis predarea limbii engleze în școlile primare din Iran, în contextul în care ayatollahul Ali Khamenei, liderul suprem iranian, a afirmat că învățarea din copilărie a acestei limbi deschide calea unei „invazii culturale” occidentale.

Mehdi Navid-Adham, șeful instituției de stat Consiliul Educațional Superior, a declarat că „predarea englezei în școlile primare guvernamentale și non-guvernamentale (…) încalcă regulamentele și legea”, informează site-ul cotidianului Daily Sabah.

„Gânditorii occidentali au spus de mai multe ori că în loc de expansiune colonialistă (…) cea mai bună și cea mai puțin costisitoare modalitate ar fi fost inculcarea gândirii și culturii către generațiile tinere din alte țări”, a declarat Khamenei într-un discurs.

Un alt motiv pentru această decizie ar putea fi recentele proteste antiguvernamentale și anticlericale din Iran, despre care mai mulți lideri de la Teheran au afirmat că sunt orchestrate de țări străine, în primul rând SUA.

Cel puţin 21 de persoane au murit în urma confruntărilor între forţele de ordine și participanții la protestele antiguvernamentale și anticlericale izbucnite la finalul lunii decembrie în Iran. Ayatollahul Ali Khamenei a susținut că protestele au fost orchestrate de „duşmanii” ţării, o referire la Statele Unite, Israel, Arabia Saudită şi Marea Britanie, în timp ce președintele Rouhani a insistat că ar fi o eroare ca mișcarea de protest să fie atribuite unei conspirații străine, adăugând că iranienii au dreptul să protesteze în mod legal.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: