COREEA DE NORD SI COREEA DE SUD REIAU DISCUTIILE LA NIVEL INALT!

9 ian.


Reprezentanți ai Phenianului si Seulului se vor întâlni, marți, pentru a relua discuțiile la nivel înalt, întrerupte în urmă cu doi ani și pentru a stabili dacă statul nord-coreean va participa la Jocurile Olimpice de anul acesta, informează site-ul agenției de știri Dpa.

Întrevederea, care va avea loc între zece reprezentanția ai celor două Corei, va începe la ora locală 10, în localiteatea Panmunjon, aflată la frontiera dntre cele două state, unde a semnat armistițiul din 1953.

Coreea de Sud a declarat recent că speră ca această întâlnire să ajute la îmbunătățirea relațiilor deteriorate în urma refuzului Phenianului de a renunța la testarea rachetelor balistice și a altor arme nucleare.

Cho Myoung-Gyon, ministrul pentru Reunificare și șeful delegației trimise de Seul, a declarat că unele dintre subiectele discutate în cadrul întâlnirii vor fi Jocurile Olimpice, detensionarea relațiilor și reunirea familiilor destrămate în urma Războiului Coreean, izbucnit în 1950.

Delegația Coreei de Nord va fi condusă de Ri Son-Gwon, șeful agenției pentru afaceri inter-coreene.

Unii experți sunt de părere că prin inițiativa de a relua dialogul, liderul suprem nord-coreean, Kim Jong-Un, își dorește ă îndepărteze Coreea de Sud de Statele Unite.

În mesajul său de Anul Nou, Kim Jong Un s-a oferit să trimită o delegație la Jocurile Olimpice din Coreea de Sud și a declarat că speră ca acest eveniment să fie un „succes”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: