JENS STOLTENBERG II DA PESTE NAS „ACELEI FETE DIN EST”,ANGELA MERKEL-STAZI:IN EUROPA NU TREBUIE CREATA O ALTERNATIVA LA NATO!

10 ian.

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a lăudat, marți, eforturile Europei de a-și consolida capacitățile de apărare, însă a adăugat că în Europa nu trebuie să existe o alternativă la Alianța Nord-Atlantică, relatează site-ul agenției Anadolu.

În cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul NATO din Bruxelles alături de Borut Pahor, președintele Sloveniei, Stoltenberg a atras atenția că în Europa nu trebuie să fie creată o alternativă la NATO.

”Am adus cooperarea dintre NATO și UE la un nou nivel. Lucrăm împreună la probleme ce țin de amenințări cibernetice, hibride, mobilitate militară și în multe alte aspecte și salut eforturile de consolidare a apărării europene, însă este foarte important ca acestea să nu fie o alternativă la NATO. Sunt inițiative care trebuie dezvoltată complementar cu NATO”, a declarat Stoltenberg.

”Alianța se adaptează la un climat de securitate nou și mult mai solicitant în care Rusia are o abordare mai agresivă în est, în care terorismul și violența s-au intensificat în sud și nu în ultimul rând cu problemele din Siria, Irak și din întreg Orientul Mijlociu. NATO răspunde la aceste noi condiții. Întărim apărarea colectivă din Europa și proiectăm stabilitate dincolo de granițele noatre. Facem asta în Balcanii de Vest, dar și în Irak sau Afganistan unde luptăm împotriva terorismului”, a adăugat secretarul General al NATO.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: