LECTIA TRABANTULUI PENTRU TUDOSE SI PROPAGANDA MERCENARILOR DE LA LATRINA BASISTO-JOHANNISTA DE LA ANTENA 3,AFLATA IN FALIMENT!

10 ian.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, l-a ironizat marți pe colegul său de coaliție Mihai Tudose după ce premierul ar fi spus că nu poate să facă performanță la Guvern dacă i se dă un Trabant.

În replică, Tăriceanu a declarat, după o întâlnire cu Liviu Dragnea: „Este bine ca întâi să înveți să conduci Trabantul bine și apoi îți pui problema de Formula 1. Până nu conduci Trabantul bine nu are rost să discutăm de Formula 1”.

Călin Popescu Tăriceanu a făcut astfel referire la ceea ce ar fi afirmat Mihai Tudose în cadrul Comitetului Executiv al PSD de luni.

„Nu pot să fac performanță la Guvern dacă mi se da un Trabant”, i-ar fi spus Tudose lui Liviu Dragnea potrivit presei.

Tăriceanu a făcut totodată marți  „apel” la pesediști, în contextul războiului fratricid, să se concentreze „pe agenda cetățeanului” și a evitat să se pronunțe asupra restructurării Guvernului.

”Am văzut informațiile apărute în ultimele zile cu dispute sau disensiuni apărute în cadrul PSD. Am avut o întâlnire cu domnul Dragnea, care m-a informat pe discuțiile de ieri din Comitetul Executiv. Rezultatul nu am să-l comentez, îl știți și dumneavoastră. Fac un apel colegial la cei din PSD, având în vedere că suntem parteneri în coaliţie, deci în calitate de partener în coaliţie, fac un apel la cei din PSD care sunt frământaţi, probabil fiecare având motivele bine justificate, de evoluţiile politice şi de viitor, să se concentreze cu precădere pe agenda publică, pe agenda cetăţeanului. Oamenii sunt extrem de puţin interesaţi câte şedinţe facem pe săptămână, câte şedinţe face guvernul, câţi miniştri are guvernul. Ei sunt interesaţi de calitatea actului politic în Parlament şi de calitatea actului de guvernare. Oamenii vor să vadă că guvernul şi coaliţia asigură creştere economică, creşterea economică înseamnă locuri de muncă mai bine plătite, oamenii vor să vadă locuri de muncă mai bine plătite, venituri mai multe, fie că e vorba de cei care sunt angajaţi, fie că e vorba de cei care sunt pensionari, vor să vadă servicii mai bune de sănătate, educaţie mai performantă, grijă faţă de mediul care ne înconjoară şi o infrastructură de calitate fără ca să fac o listă exhaustivă a preocupărilor cetăţenilor (…) Pe acestea ar trebui să ne concentrăm şi nu pe dispute care, uneori le calific drept sterile, nefolositoare, mai mult de-atât cred că dăunătoare pentru percepţia actului politic şi actului de guvernare pe care îl exercităm împreună. Nu contest dreptul fiecăruia de a-şi expune punctul de vedere. Din contră, şi democraţia internă şi libertatea de exprimare sunt esenţiale pentru calitatea actului politic în general, a politicilor în general”, a declarat președintele Senatului.

Liderul ALDE a precizat totodată că nu are informaţii de la premierul Mihai Tudose că ar vrea să facă o restructurare a Guvernului.

„Până una alta eu nu am nicio informație directă de la primul ministru cu privire la dorința domniei sale de a face o restructurare. Actuala formulă de guvernare care se bazează pe o coaliție PSD-ALDE a fost subiectul unui protocol convenit și aprobat de cele două partide, în decembrie 2016, după alegeri. Produsul acestei înțelegeri este actuala formulă de guvernare. Ca atare, (…) dacă se dorește așa ceva, eu nu sunt 100% convins, premierul poate să vină să spună într-o ședință de coaliție, să discutăm la nivel informal întâi despre dorința, intenția și soluțiile referitoare”, a afirmat acesta.

Întrebat dacă este mulțumit de modul în care performează Guvernul, Tăriceanu a spus: ”Sunt convins că după șase luni de la instalare se poate face o evaluare. Așa am înțeles și de la președintele PSD, Liviu Dragnea, (…) în luna decembrie. Este foarte posibil să facem o evaluare a calității actului de guvernare după șase luni. Nu mi s-ar părea nimic anormal, dar nu am discutat lucrul acesta”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: