PRESEDINTELE USA DONALD TRUMP,DISCUTII DESPRE SITUATIA IMIGRANTILOR!

10 ian.


Președintele american Donald Trump s-a întâlnit marți cu mai mulți congresmeni republicani și democrați pentru a discuta despre statutul imigranților din SUA și despre legislația privind deportarea celor fără documente valide, relatează site-ul agenției Reuters.

Trump dorește ca orice acord privind migrația să includă finanțarea ridicării unui zid la frontiera cu Mexicul și înăsprirea restricțiilor în materie de imigrație.

„Avem ceva în comun – vrem să rezolvăm această situație. Avem nevoie de acel zid. Aș fi vrut să nu-l construim, dar avem nevoie de zid. Nu suntem atât de departe în privința asigurării unei reforme cuprinzătoare a imigrației”, a spus Donald Trump.

În cadrul discuțiilor, președintele american a sugerat un acord în două faze, adresându-se mai întâi tinerilor imigranți și securității frontierelor, iar ulterior celorlalte problemele.

„Au fost unele discuții, dar poziția noastră este clară și poziția lor este oarecum clară. Vrem să analizăm amănunțit și să vedem dacă există loc pentru negocieri”, a precizat un oficial de la Casa Albă.

800.000 de tineri imigranţi cu vârste sub 16 ani, care au venit în SUA înainte de 15 iunie 2007, riscă acum să fie expulzaţi. Donald Trump a anulat programul DACA, creat de către președintele Barack Obama și susținut de către democrați.

Administrația Trump a prezentat decizia de anulare a acestui program ca fiind necesară pentru a corecta o măsură ce ar încălca legislația privind imigrația, adăugând că nicio persoană acoperită de acest program nu va fi afectată până la 5 martie 2018.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: