DATORITA PREMIERULUI 2TUDOSE,SE DUCE DRACU’SI GUVERNAREA PSD!

11 ian.

Mihai Tudose, cît este el de tăcut și de clămpău, a mai pus o talpă PSD-ului care l-a făcut mare (numai ca funcție, căci la toate celelalte avem ghinionul unui premier neputincios). A scăldat-o în scandalul declanșat de pedofilul poliției și a evitat să-l schimbe pe șeful IGP. Tudose a trecut pe față la mișcări împotriva partidului. Mai mici, mai dosite, mai tăcute, dar ușor de observat de toată lumea. A devenit din ce în ce mai vizibil că premierul nu mai răspunde la comenzile PSD-ului, ci la sforile și butoanele manevrate de altcineva. Liviu Dragnea nu mai are putere să-l contreze. Se și teme de un nou eșec de tip Grindeanu. Dacă l-ar schimba și pe Mihai Tudose prin aceeași manevră politică folosită și la debarcarea lui Sorin Grindeanu, ar fi cel mai caraghios șef de partid din istoria României. Ar demonstra că nu are alături de el nici două momîi umblătoare în care să poată avea încredere. Bietul Liviu Dragnea, considerat de unii, mai ales după victoria în alegeri, un soi de șmecherul șmecherilor, se dovedește acum un slăboi de grupa mare. Se împiedică de toate. Nu nimerește nici măcar un dulap pe care să-l împingă în biroul mare din Piața Victoriei. Toate soluțiile sale nu sună bine decît la tabla de la Antena 3 sau la România TV. De cum ajung în instituții și se întîlnesc cu viața, se umplu de sînge și stîrnesc rîsul.

PSD-ul se arată din ce în ce mai gol, ca un container rămas după un transport de alimente. Începe să pută. Dacă și Țuțuianu are vise de prezident PSD și trage în Dragnea ca în fetele din Dâmbovița, dacă și Bădălău e mare (omul nu-i chiar așa de prost pe cît ni-l arată numele), dacă se duce dracului și administrarea Bucureștilor, unde Gabi Firea nu depășește faza concertelor și a declarațiilor televizate, dacă ajungem la concluzia că tot tărăboiul Olguței Vasilescu nu lasă în urmă nici o schimbare importantă în nivelul de trai și în calitatea vieții din România, atunci nu mai avem nici o nădejde de redresare. Ba, dacă cernem bine toate promisiunile și estimările PSD-ului, dacă privim la rece găselnițele lui Darius Vâlcov, răsuflate toate, dacă vedem că pînă și formarea unei echipe guvernamentale sau numirea unui șef de agenție iese ca o chiflă, ajungem la concluzia simplă că guvernarea PSD se face praf cu fiecare zi, cu fiecare încercare de exercitare a puterii. Așa au funcționat eroziunea și descompunerea și în cazul Alianței DA, cea care promisese că va merge pînă la capăt. Și a mers puțin, pînă a căzut în fund și cînd s-a ridicat  a plecat fiecare pe drumul său, de a ajuns atît de departe că nu-i mai cunoaște pe foștii parteneri.

Guvernarea PSD se duce dracului din nimicuri și greșeli copilărești. Să crezi că un partid al marilor afaceriști ai tranziției românești poate înghiți la guvernare o doamnă care să răspundă unei singure comenzi, ca într-o familie model, înseamnă să fii cel mai aerian băiat din șerpăria politică. Să crezi că poți alcătui un guvern numai din regățeni și amici din Alexandria și că SRI-ul n-o să-și bage coada, iar președintele va accepta și el un prost care să-i dea bani și contracte cu țîrîita, este iarăși o dovadă de mare naivitate și de pescar de pe Belina. Nici țugulanul rămas singur pe baltă nu se poate amăgi că tot ce-i pică în undiță i se cuvine numai lui.

Marea și umflata locomotivă politică aflată sub conducerea lui Liviu Dragnea dă rateuri în fiecare zi. E drept că un uriaș aparat politic, diplomatic și de informații plus grupuri mass-media bine dirijate muncesc să-i blocheze roțile și să o ducă în bălării. Dar dacă ar avea un strop de abilitate și o echipă mai de dai Doamne, ar rezista, ar contraataca deștept, ar negocia bățos, nu stînd capră și îngăimând un „vă rog“.

Liviu Dragnea se sfârșește împachetat în propria-i aroganță și nepricepere. El crede că este suficient să aibă acces la două televiziuni (Antena 3 și România TV) și poate să ignore pe toată lumea. Liviu Dragnea n-a comunicat niciodată cu ziariștii din România. S-a rezumat să-i ungă pe cîțiva. Și, pe cale de consecință, și Gabriela Firea, și Țuțuianu, și Bădălău au aplicat lecția. Să ne ajute ai noștri și să crape toți ceilalți, indiferent dacă sunt liberi sau ciugulesc din palma adversarilor.

Dragnea, Firea și Olguța

S-au dedat la huța-huța

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: