PREMIERUL MISU TUDOSE SI RELATIA SA CU OAMENII SRI FILIERA COLDEA SI MAIOR!

11 ian.

Mihai Tudose a declarat miercuri că relația sa cu serviciile de informații este strict instituțională și a făcut referire la afirmațiile lui Victor Ponta care îl acuza pe Dragnea că a tăiat un porc la un sediu al SRI, spunând că el nu a participat la petreceri nici în vie, nici la tăiatul porcului.

„Mă deranjează să aud că sunt făcut ba securist, ba comunist. Dacă nu-l dau afară pe Despescu, înseamnă că am primit ordin din Băneasa (n.r. un sediu al Serviciul Român de Informații). Eu nu am tăiat porci cu nimeni acolo. Să stabilim că SRI și SIE sunt nocive și să le desființăm. Sunt instituții în regulă, nu sunt în regulă? Să le dăm foc dacă nu, să le închidem. Se spune: <<clar, are=”” dublă=”” comandă!=””>> Am o relație instituțională și odată pe săptămână am obligația să interacționez”, a declarat Mihai Tudose, la Antena 3, răspunzând astfel acuzațiilor din spațiul public că ar fi „omul SRI”.</clar,>

Șeful Executivului a făcut referire și la studiile pe care le-a făcut la Academia Naţională de Informaţii.

„Am făcut școala acolo. Să o închidem. Jumătate este pentru interni, jumătate pentru civili. Sunt cel puțin doi din presă care merg să învețe despre ce e conceptul de siguranță. Asta nu înseamnă că te racolează. Nu m-a racolat nimeni acolo. Cu Coldea, cât am fost ministru al Economiei și el conducea structura respectivă, am vorbit de câteva zeci de ori pe diferite lucruri. Nu am tăiat porci, nu am fost în vie, nu am cărat sticle de vin, nu am fost la Revelioane”, a mai spus Tudose.

În 2010, Tudose a obţinut diploma de Doctor în domeniul Ştiinţe Militare şi Informaţii, la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”, Serviciul Român de Informaţii. Lucrarea s-a intitulat „Protecţia infrastructurile critice”.

„Eu am văzut niște informații despre mine că dacă nu erau despre mine le credeam și eu. Adică <<dacă nu=”” te=”” potolești,=”” facem=””>>. Și nu mă potolesc că nu am schelete. Când îmi termin mandatul o sa le dau numele. Când nu mai sunt premier, facem un spectacol că îi știu și cu probleme”, a mai afirmat premierul.</dacă>

În ceea ce privește tăiatul porcului la sediul SRI, premierul a făcut referire la acuzațiile fostului premier Victor Ponta care spunea anul trecut că liderul PSD Liviu Dragnea s-a întâlnit cu Laura Codruţa Kovesi şi Florian Coldea la tenis, la cafea şi, de Crăciun, în 2013, la „pârlitul porcului”, la unul dintre sediile Serviciului.

„În decembrie nu am fost la nicio întâlnire. Dacă e adevărată povestea, porcul e un nesimţit şi penal şi trebuie să se verifice serios situaţia. E o perioada care trebuie să vorbească nişte oameni care au fost şi sunt în funcţii despre lucruri serioase. Se discută despre posibile acţiuni ilegale, nu cred că este vorba despre povestea porcului”, a răspuns, în luna octombrie, Liviu Dragnea acuzaţiilor lui Ponta.

Tudose: Casa Regală vrea să închirieze Palatul Elisabeta cu un an perioadă de graţie. Nu merge

Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri, că RA-APPS din partea Casei Regale a primit o oferă de chirie pentru Palatul Elisabeta, dar condiţia impusă a fost o perioadă de graţie de un an, ceea ce, din punctul său de vedere, ”nu merge”.

Am primit o solicitare de chirie de la cancelaria…, o chestie un pic ciudată, că sunt dispuşi să plătească orice chirie, dar cu o perioadă de graţie de un an. Pe româneşte, un an să nu plătească. Dacă în timpul ăsta se va da o lege că au dreptul să folosească gratuit, evident că dispare contractul acela de închiriere şi intră pe lege. dacă nu se va da, ei oricând pot să denunţe contractul. Adică mai stăm noi un an băgaţi pe aici şi mai vedem noi ce facem… Nu merge”.

El a ţinut să precizeze că la punctul de vedere al Executivului pentru propunerea legislativă privind statutul juridic al Casei Regale, care a fost negativ, Ministerul Justiţiei a dat punct de vedere negativ pe criterii de neconstituţionalitate.

”Adică, eu mai spun o dată, pot să spun Regele Mihai fiindcă a fost rege al României. A fost rege şi avea un regat. Era România regat. Astăzi, România e republică. El a fost un rege, Regele Mihai, dar regina… nu ştiu cine… Mă scuzaţi, dar e republică pe aici!… Putem să ne proclamăm orice, facem o fundaţie şi ne proclamăm orice. Nu mai există ceremonialul de încoronare… Păi încoronare la ce? Că nu ai jucăria”, a mai spus Mihai Tudose.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: