SADICUL PETRE TOBA „TEHNOCRATUL” FOSTUL SEF AL IGPR AL REGIMULUI BASISTO-JOHANNIST IA APARAREA LUI DESPESCU SI GAVRIS!

12 ian.

 

Fostul şef al Poliţiei Române şi ministru de Interne în guvernul tehnocrat, Petre Tobă, a comentat scandalul actual din instituţie pornit odată cu capturarea unui poliţist pedofil care a comis numeroase agresiuni sexuale din 2009 şi până în prezent.

Petre Tobă susţine că nici actualul şef al Poliţiei Române, Bogdan Despescu, şi nici şeful de la Serviciul Omoruri, Radu Gavriş, nu se fac vinovaţi de acest eveniment. Celor doi li se ceruse demisia de către ministrul Carmen Dan.

Petre Tobă, fostul șef al Poliției Române, a declarat, vineri, că Bogdan Despescu, inspectorul șef IGPR, și Radu Gavriș, șeful Serviciului Omoruri, nu au nicio vină pentru situația din instituție, menționând că polițiștii și cetățenii sunt cei care au de suferit din cauza imaginii create.

„Cred că nici Despescu, nici Gavriș nu au vină vis-a-vis de ceea ce s-a întâmplat. Nu cred că ei sunt vinovați, cred că principalul vinovat e cel care a comis fapta. Sunt verificări ale corpului de control al IGPR, ale corpului de control al Brigăzii..Cred că polițiștii trebuie să asigure ordinea și liniștea publică, nu să facă controale. Din asta are de suferit Poliția Română, MAI, polițiștii și, printr-o timorarea a polițiștilor, vor avea de suferit și cetățenii.”

Întrebat dacă l-a cunoscut pe Eugen Stan, Petre Tobă a spus : „Poliția Română are 55-56 mii de angajați. Este aproape imposibil să poți să-i cunoști pe toți”, menționând și că în momentul în care un polițist comite fapte penale sau abateri, superiorii lui sunt informați.

„Atunci când se comit evenimente, superiorii sunt informați, informațiile se transmit la Centrul Operațional”, a precizat Tobă.

Precizările fostului șef al Poliției Române vin în contextul în care s-a anchetatorii spun că autorul mai multor agresiuni sexuale, unele în care au fost implicați minori, este un angajat al Brigăzii de Poliție Rutieră a Capitalei, motiv pentre care Ministerul Afacerilor Interne a cerut demisia șefului Poliției Române, Bogdan Despescu, și a șefului de la Serviciul Omoruri, Radu Gavriș.

Premierul a amânat o decizie în ceea ce îl privește pe Despescu, solicitându-i acestuia ca până săptămâna următoare să prezinte un plan de măsuri. În ceea ce îl privește pe Radu Gavriș, premierul a transmis un mesaj de apreciere, menționând că este o măsură exagerată demiterea acestuia.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: