CAZUL CARE A ZGUDUIT DIN TEMELII POLITIA ROMANA:DOSARE CARE ZACEAU IN SERTARELE POLITIEI CHIAR SI DE 9 ANI,REZOLVATE IN CATEVA ZILE!

13 ian.

Imagini pentru DESPESCU,TUDOSE,CARMEN DAN,STAN,POZE

 

Raportul prezentat vineri de şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu, premierului Mihai Tudose arată că adjunctul său Marius Voicu este cercetat disciplinar, în timp ce în cazul a 22 de poliţişti a fost sesizat Parchetul General, după ancheta făcută în cazul poliţistului Eugen Stan, acuzat de pedofilie. După înaintarea raportului către premier, Nicu Dragoş Orlando, şeful Poliţiei Capitalei, şi adjunctul său au demisionat, vineri seara, din funcţie.

Șeful Poliției Capitalei, Nicu Dragoș Orlando și adjunctul său Ștefan Marius Stan au demisionat din funcție, vineri seara, iar pentru 22 de polițiști a fost sesizat Parchetul General, după scandalul declanșat de cazul agentului pedofil Eugen Stan.

Totodată, şefii ierarhici au fost sesizaţi pentru a lua măsuri disciplinare.

Printre cei vizați de cercetarea disciplinară se află și Marius Voicu, adjunctul șefului Poliției Române Bogdan Despescu, dar și demisionarul Nicu Dragoș Orlando.

Informația apare în raportul lui Bogdan Despescu, cel pe care Carmen Dan îl voia demis, raport pe care Guvernul l-a făcut public vineri seară.

Raportul integral AICI

Un document prezentat vineri seară de Antena 3 arată că Despescu a cerut măsuri în decembrie 2016 împotriva polițistului agresor, dar nu s-au luat.

Chestorul de poliţie Nicu Dragoş Orlando a fost împuternicit pe 26 septembrie 2017 să exercite funcţia de director general al Poliţiei Capitalei. Până la acea vreme, Orlando ocupa funcţia de adjunct al Poliţiei Capitalei.

VEZI MAI JOS RAPORTUL INTEGRAL

În raportul prezentat de şeful Poliţiei Române se arată că au fost dispuse ca măsuri: sesizarea ministrului de Interne, declanşarea cercetării prealabile cu privire la posibile abateri disciplinare ale:

 • chestor de Poliţie Voicu Mihai Marius, director general al Direcţiei Generale de Poliţie Bucureşti, împuternicit în funcţia de adjunct 1 al inspectorului general al Poliţiei Române
 – chestor de poliţie Nicu Dragoş Orlando, împuternicit cu funcţia de director general al Direcţiei Generale de Poliţiea municipiului Bucureşti.

De altfel, Chestor de poliţie Nicu Dragoş Orlando şi adjunctul său Ştefan Eugen au decis azi să îşi depună demisiile din funcţie, se arată în raport.

Totodată, s-a început ancheta disciplinară faţă de 22 de poliţişti din cadrul Brigăzii Rutiere şi a secţiilor 18 şi 22 Poliţie.

Potrivit raportului, aceştia sunt: 

Brigada Poliţiei Rutiere:

 • comisar şef Vornicu Rene Emanuel, şef direct al agentului de poliţie Stan Eugen;
 • comisar şef de poliţie Călineaţă Aurelian (împuternicit adjunct Brigada Rutieră);
 • subcomisar de poliţie Tudorache Cătălin-Ionuţ (împuternicit şef Supraveghere Rutieră pen tru sectorarele 2,4 şi 5);
 • inspector principal de poliţie Slabu Marian (şeful biroului Poliţia Rutieră pentru Sectorul 1);
 • inspector de Poliţie Gâtan Radu (din cadrul Serviciului Supraveghere Rutieră 1,2 şi 6);
 • subcomisar de Poliţie Stoean Ştefan (Biroul de Psihologie);
 • subcomisar de poliţie Bivolaru Dorel (Brigada Rutieră-Serviciul Operativ Special);
 • subcomisar de poliţie Ursu Alexandru (Brigada Rutieră-Serviciul Operativ Special);
 • subinspector de poliţie Porcaru Roxana (Brigada Rutieră- Serviciul Supraveghere Rutieră pentru sectoarele 1,2 şi 6);
 • subinspector de poliţie Păun George (Brigada Rutieră- Serviciul Operativ Special).

Secţia 22 de Poliţie:

 • comisar şef Pătru Florian Adrian (şeful Secţiei 22 de Poliţie);
 • subcomisar Dinicu George (şeful Biroului Investigaţii Criminale, secţia 22);
 • subinspector Neacşu Florin (şeful Biroului Investigaţii Criminale, secţia 22).

Secţia 18 de Poliţie:

 • comisarul Ursu Gabriel (şef Birou de Investigaţii criminale, secţia 18);
 • subcomisar de poliţie Oprea Daniel.

În raportul lui Bogdan Despescu se arată că nu pot fi cercetaţi disciplinar, din cauza pensionărilor survenite între timp, doi poliţişti: colonel în rezervă Vasile Daniel- Gildo, fost şef al Brigăzii Rutiere până în august 2017 şi colonel în rezervă Radu Viorel, fost şef Secţia 18 Poliţie.

Totodată faţă de poliţiştii menţionaţi mai sus, inclusiv faţă de cei aflaţi în pensie, „a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a aprecia în ce măsură faptele de mai sus constituie infracţiuni”.

Faptele pentru care sunt anchetaţi  

Faptele de care sunt suspectaţi poliţiştii sunt legate de modul în care a fost coordonată ancheta în cazul celor doi copii abuzaţi în liftul din cartierul Drumul Taberei. Şefii secţiei 22 de Poliţie, Adrian Păstru şi George Dinicu nu au anunţat poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii criminale de la nivel central. De asemenea „nu au organizat şi coordonat în mod eficient cercetarea la faţa locului prin aceea că nu s-au prezentat la locul săvârşirii faptei”.

Cât priveşte echipa care s-a deplasat la faţa locului, aceasta este acuzată că a făcut verificări superficiale şi nu a verificat camerele video.

„Nu au procedat la verificarea detaliată a tuturor imaginilor suprinse de camera de supraveghere din lift pentru a suprinde în totalitate acţiunile agresorului, aspecte care ar fi putut conduce la identificarea şi prelevarea unor urme biologice (spermă) de la locul faptei”, se arată în raport.

„În sarcina agentului de poliţie Puiu Iulian şi a agentului de poliţie Petreanu Iulian, care în data de 5.01.2018, în urma deplasării la locul săvârşirii agresiunii sexuale asupra celor doi minori, deşi au desfăşurat activităţi de identificare a autorului agresiunii, au lăsat neasigurat locul comiterii faptei până la sosirea echipei de cercetare la faţa locului”.

În cazul poliţiştilor de la Secţia 18, care au analizat cazul din 2016 pentru care au propus clasarea, aceştia nu ar fi respectat procedura de privind „cercetarea penală a personalului din structurile MAI”.

Anterior, surse oficiale au declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că Nicu Dragoş Orlando, şeful Poliţiei Capitalei, şi adjunctul său au demisionat din funcţie, vineri seara, după scandalul declanşat ca urmare a arestării poliţistului acuzat de pedofilie.

Pe 26 septembrie 2017, chestorul de poliţie Nicu Dragoş Orlando a fost împuternicit să exercite funcţia de director general al Poliţiei Capitalei. Până la acea vreme, Nicu Dragoş Orlando ocupa funcţia de adjunct al Poliţiei Capitalei.

Decizia vine după acuzele aduse poliţiştilor Capitalei în cazul lui Eugen Stan, agentul arestat pentru fapte de pedofilie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 precizând că poliţiştii Secţiei 18 din Bucureşti au ascuns calitatea de poliţist a lui Eugen Stan în cazul agresiunii sexuale comise în 2016, ba mai mult au propus clasarea cauzei.

n data de 5 ianuarie, reprezentanţii Poliţiei Capitalei au anunţat că este căutat un bărbat care a încercat să agreseze sexual doi copii într-un lift din cartierul Drumul Taberei din Bucureşti, cerând ajutorul cetăţenilor pentru recunoaşterea acestuia. În acest sens, au fost puse la dispoziţia publicului mai multe imagini surprinse pe camerele video din lift.

Câteva zile mai târziu, în cursul zilei de 8 ianuarie, este anunţat faptul că agresorul a fost prins şi că este poliţist în cadrul Brigăzii Rutiere, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri al Poliţiei investigând cauza. Eugen Stan a fost acuzat că ar fi agresat sexual doi fraţi, un băiat şi o fetiţă în vârstă de 9, respectiv 5 ani, iar la prima audiere, care a durat mai multe ore, acesta a recunoscut fapta.

Cercetările ulterioare însă au scos la lumină faptul că aceasta nu a fost prima faptă de agresiune sexuală de care agentul Eugen Stan este acuzat şi că organele abilitate au ţinut în sertare ani de zile dosarele în care agentul se face suspect al mai multor alte astfel de infracţiuni. Procurorii de la Parchetul General anunţă că agentul se face vinovat de trei infracţiuni de agresiune sexuală şi de una de perversiune sexuală. Aceste aspecte au ieşit la iveală în mai puţin de o săptămână.

Cazul care a zguduit din temelii Poliţia Română | Dosare care zăceau în sertarele poliţiei chiar şi de 9 ani, rezolvate în câteva zile.

În mai puţin de o săptămână, anchetatorii au reuşit să dea de urma unui bărbat care ar fi comis mai multe fapte de agresiune sexuală, unele în care victime au fost minori, dosare în care se făceau investigaţii chiar şi de 9 ani. Principalul suspect – un poliţist.

Dată fiind complexitatea cauzei, dosarul a fost preluat de Parchetul General.

„Dosarul a fost preluat pe rolul Secţiei de Urmărire Penală din Parchetul General care are resurse mult mai bine pregătite pentru a instrumenta un astfel de caz şi, desigur, va da răspuns la toate aspectele care au fost puse în discuţie în legătură cu modul de comitere a faptelor, în legătură cu modul de instrumentare”, a declarat joi procurorul general al României, Augustin Lazăr.

Una dintre agresiuni datează din noiembrie 2009. Procurorii spun că victima din acest caz era o tot minoră de 14 ani. Părinţii fetei au reclamat, la acea vreme, că minora a fost agresată sexual de un bărbat, în scara blocului unde ea locuia. Eugen Stan a recunoscut şi această faptă în faţa anchetatorilor. Cercetările au mai arătat că agentul s-ar face vinovat de o altă infracţiune de perversiune sexuală, comisă în anul 2012, victima fiind o fetiţă în vârstă de 7 ani. Fapta, de asemenea recunoscută de către Eugen Stan, a fost comisă tot în liftul unui bloc. Fapta din 2012 făcea obiectul unui dosar penal cu autor necunoscut instrumentat atunci de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Procurorii au efectuat, în acest dosar, începând cu 24 octombrie 2012, o serie de acte de urmărire penală în vederea identificării autorului. În acest sens, au fost vizionate imaginile surprinse de zeci de camere de supraveghere instalate în zona comiterii faptei, au fost distribuite fotografii ale autorului la unităţile de poliţie din Bucureşti, pentru a fi prezentate populaţiei.

Totodată, în perioada 2012- 2017 au fost efectuate expertize genetice cu privire la 15 persoane ale căror semnalmente sau profil personal corespundeau cu cele ale autorului faptei şi au fost verificate în bazele de date aproximativ 300 de persoane care corespundeau profilului autorului şi au fost verificate 70 de informaţii primite de la public sau lucrători de poliţie. Până în momentul ianuarie 2018, nu se ştia cine a fost făptaşul. Mai departe, procurorii de la Parchetul General au preluat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 un dosar ce ancheta in rem o infracţiune de agresiune sexuală, deschis în urma unei plângeri din anul 2016.

Într-un comunicat de presă, procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 5 au aratat că, în cazul unei plângeri de agresiune sexuală depusă de o femeie în 2016 împotriva lui Eugen Stan, agenţii Secţiei 18 din Capitală au ascuns calitatea de poliţist a lui Eugen Stan, ba mai mult au propus şi clasarea cauzei.

Pe 10 decembrie 2016, la Secţia 18 Poliţie din Capitală a fost înregistrată o plângere formulată de o femeie împotriva lui Eugen Stan, iar poliţiştii au început, în aceeaşi zi, urmărirea penală in rem pentru agresiune sexuală. În timpul cercetărilor, agenţii Secţiei 18 au cerut imaginile de pe camerele de supraveghere din zona unde a avut loc agresiunea.

Parchetul Judecătoriei Sectorului 5 a arătat însă că în procesul verbal înaintat de poliţiştii Secţiei 18, aceştia au arătat că sistemul de supraveghere a fost instalat defectuos şi nefuncţional, lucru ce a fost confirmat şi de administratorul blocului, care a spus în faţa anchetatorilor că nu el a instalat sistemul respectiv, ci un vecin, şi el personal nu ştie să-l folosească.

Ulterior, după ce poliţiştii Secţiei 18 au terminat cercetările, ei au înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 5 un referat cu propunere de clasare a cauzei, în care însă nu era specificat faptul că Eugen Stan este poliţist.

Potrivit unui document apărut în spaţiul public, a cărui veridicitate a fost confirmată de reprezentanţii Poliţiei Capitalei, ce reprezintă o notă de eveniment din ziua de 10 decembrie 2016, când Eugen Stan a atacat victima de 32 de ani, ştampila Brigăzii Rutiere arată că Poliţia ştia de faptul că agentul este cel care a comis fapta.

„Rog declanşare cercetare, suspendare până la finalizare dosar penal şi măsuri legale. Urgent!”, se arată în nota prezentată de Antena 3.

La începutul acestei săptămâni, magistraţii Judecătoriei Sectorului 6 au admis propunerea de arestare preventivă formulată de procurori, agentul aflându-se după gratii pentru 30 de zile.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: