MAHMUD ABBAS VA CERE UE SA RECUNOASCA STATUL PALESTINA!

22 ian.


Președintele Autorității Palestiniene, Mahmud Abbas, va cere, luni, Uniunii Europene să recunoască statul palestinian, în cadrul unei întâlniri cu miniștrii de Externe din Blocul comunitar, a declarat duminică ministrul palestinian de Externe, Riad al-Malki, relatează site-ul televiziunii France 24.

Mahmud Abbas va transmite UE să „facă un pas pentru a răspunde” la decizia luată de către președintele american Donald Trump de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului.

„Abbas își va reitera angajamentul față de procesul de pace din Orientul Mijlociu. Întrucât decizia lui Trump a modificat regulile jocului, (Abbas) se așteaptă ca miniștrii de Externe europeni să facă un pas în față și să recunoască la nivel colectiv statul Palestina, ca o modalitate de a răspunde la decizia lui Trump. Dacă europenii doresc să devină un jucător în această cauză, atunci trebuie să fie corecți privind abordarea ambelor părți, iar acest lucru ar trebui să înceapă cu recunoașterea statului palestinian”, a spus Riad al-Malki.

Mahmud Abbas se va întâlni și cu șefa diplomației europene, Federica Mogherini. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a efectuat o vizită similară la Bruxelles în luna decembrie a anului trecut.

Potrivit unor diplomați și oficiali de la Bruxelles, recunoașterea statului palestinian de către UE are șanse mici de reușită, cea mai probabilă variantă fiind un tip de acord de asociere cu Blocul comunitar.

Ministrul palestinian de Externe a subliniat că „monopolul și exclusivitatea” SUA în procesul de soluționare a conflictului din regiune s-au încheiat.

„Este foarte clar pentru noi că nu ar trebui să așteptăm până când americanii își vor prezenta planul. Americanii ar trebui să înțeleagă că palestinienii, arabii, restul statelor, nu vor accepta un plan american care nu include Ierusalimul, care nu include reglementări, care nu include refugiații”, a mai declarat Riad al-Malki.

La 21 decembrie 2017, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a adoptat, cu o largă majoritate, un proiect de rezoluţie care condamnă decizia preşedintelui SUA de recunoaştere a oraşului Ierusalim drept capitală a Israelului. Mahmud Abbas a catalogat decizia drept o „victorie pentru Palestina”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: