CE CREDE FOSTUL PREMIER MARIONETA STATULUI PARALEL VICTOR PONTA DESPRE GUVERNUL VIORICA DANCILA!

31 ian.

Fostul premier Victor Ponta consideră că Darius Vâlcov, numit consilier al premierului Viorica Dăncilă, va fi adevăratul ministru de Finanțe al Guvernului.

„Important e că ne aflăm într-o altă realitate, un guvern care este controlat, e un guvern paralel (…), de fapt, deciziile se iau în altă parte sau se mai şi intersectează. (…) În schimbul unui ministru marionetă, o păpuşă ridicolă, domnul Mişa (…), au venit doi miniştri, domnul Ştefan Viorel, cel care a fost dat afară din guvern, şi domnul Eugen Teodorovici, cel care a fost dat afară din consilier. Dar, deasupra lor, pentru că, de fapt, politica economică şi fiscal-bugetară n-o vor face nici domnul Ştefan Viorel, nici domnul Teodorovici, deasupra lor era, se vedea umbra domnului Darius Vâlcov. Acum înţeleg că e chiar în Guvern. Deci, iată, guvernul paralel de la domnul Dragnea se mai şi intersectează cu guvernul de acolo. (…) Ministru de Finanţe, din câte cunosc eu, va fi domnul Vâlcov”, a spus Ponta la Digi 24.

El a mai afirmat că nu a fost surprins de numirea lui Teodorovici ca ministru de Finanţe, deoarece acesta „este om politic şi vrea funcţii politice”.

„Pe mine nu m-a surprins (numirea lui Eugen Teodorovici – n.r.), pentru că eu l-am promovat şi am fost foarte mulţumit de Eugen Teodorovici ca tehnocrat, ca specialist. Acum face politică şi un om politic vrea funcţii politice. (…) Ce să vă spun, sunt mulţi oameni de calitate, cum îi cunosc eu, în noul guvern, care însă să văd dacă pot să facă ceva, dacă îi lasă domnul Dragnea. Alţii, îi cunosc şi nu am niciun fel de aşteptare, sunt nişte cârpe politice care vor face ceea ce se spune”, a declarat Ponta.

Referindu-se la scandalul dintre Liviu Dragnea și şeful SPP, Lucian Pahonţu, Victor Ponta a susţinut că la mai multe evenimente „semioficiale” a văzut personal că „era foarte amabil Dragnea cu Pahonţu”.

„(Dragnea) nu spune niciodată nimic cu subiect şi predicat. (…) Dă mesaje, zi, domne, care e statul paralel, ăla unde tăiai tu porcul, zi ce faci! (…) Dacă Grindeanu şi cu Tudose erau controlaţi din altă parte şi Dragnea i-a pus, înseamnă că Dragnea era controlat din altă parte, iar eu, personal, care am asistat, am văzut cu ochii şi cu urechile mele am auzit, ştiu sigur că domnul Dragnea avea relaţii privilegiate cu ceea ce acum numeşte statul paralel. (…) Am participat la multe evenimente, semioficiale, la care era şi domnul Pahonţu de la SPP, noua victimă, noua ţintă a lui Dragnea. Deodată îl face faimos, cred că lumea nu ştia cine e Pahonţu. Era foarte amabil Dragnea cu Pahonţu, nu i-a tăiat chiar şorici, aia doar la doamna Kovesi, dar nu era aşa luptător”, a spus Victor Ponta.

Acesta a mai susținut că în perioada în care a fost sub protecţia SPP nu s-a simţit spionat. „Eu am avut cinci ani SPP, nu m-am simţit spionat, m-am simţit protejat, realmente. (…) Hai să desfiinţăm SRI-ul, SPP-ul, să desfiinţăm toate aceste instituţii. (…) Aceasta e paranoia deja, înseamnă că un stat e înlocuit cu voinţa unui om”, a declarat Ponta.

Fostul premier a mai precizat că nu există avize negative ale SRI şi că în perioada în care a fost premier a primit „note” în care nu erau scrise minciuni.

„Când pui un ministru, membru al CSAT, dar după aceea, secretar de stat, n-ai de unde să-i cunoşti personal (…), rolul legal şi scopul pentru care există instituţii ale statului este să întrebi. (…) Nu mi-a zis mie niciodată SRI-ul ‘pune-l pe ăla sau nu-l pune pe ăla ministru’. (…) Nu există avize negative, există o notă care spunea aşa: despre persoana X nu ştim nimic sau despre persoana X ştim că are probleme de un anumit fel sau de altul. Nu am luat decizia numai pe baza a ce scria acolo. (…) Eu n-am întâlnit în aceste note, patru ani ca prim-ministru, minciuni. Nu se scriu minciuni în note. Era un mod de a mai cere nişte date şi era un mod de a mă acoperi pe mine (…). Asta e o chestie în care domnul Dragnea, folosind paranoia asta antisistem, statul paralel, de fapt vrea să numească oameni – şi de altfel a şi început, am văzut – care să nu mai fie supuşi niciunui fel de scanning, de radiografie, nici profesional, nici juridic. În felul ăsta domnul Dragnea încearcă să pună oameni despre care prim-ministrul, cine e el, dacă ar cere date, ar primi nişte lucruri rele. La fel acum noua poveste cu SPP-ul”, a adăugat Ponta.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: