PRESEDINTELE SENATULUI CALIN POPESCU TARICEANU:”E GRAV CA SPP A DEVENIT BROKER POLITIC!”

1 feb.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, că decizia premierului Viorica Dăncilă de a renunța la protecția SPP se aplică miniștrilor ALDE și că este foarte grav dacă o instituție de siguranță națională s-a transformat într-un broker politic, precizând că va analiza situația.

”Dacă doamna Dăncilă a luat această decizie, se aplică întregului Cabinet. (…) Suntem într-o situație foarte gravă pentru că ar însemna ca o instituție a statului care nu are în atribuții așa ceva să se fi transformat într-un fel de broker politic. Și acest lucru ar pune sub semnul întrebării corectitudinea funcționării unor instituții din sistemul de siguranță națională și atunci voi fi în situația să analizez foarte serios și voi comunica decizia mea”, a declarat președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, întrebat dacă și miniștrii ALDE vor renunța la protecția SPP.

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că, personal, are cuvinte de apreciere pentru SPP.

”Fără îndoială că am cuvinte de apreciere pentru instituție și pentru modul în care a funcționat și pentru oamenii din instituție. Am beneficiat și beneficiez de serviciile instituției. Nu se pune problema despre utilitatea instituției, dar ceea ce s-a semnalat în presă ridică semne de întrebare foarte serioase pe care nu cred că putem să le trecem cu vederea (…)”, a răspuns Tăriceanu, întrebat dacă a fost mulțumit de serviciile SPP.

Tăriceanu a refuzat să spună ce este de făcut în contexul în care Paul Stănescu a confirmat că SPP i-a transmis că Liviu Dragnea va fi ”executat”.

”Nu pot să comentez. O să analiz și o să comunic care este punctul meu de vedere”, a spus Tăriceanu.

Paul Stănescu a confirmat, miercuri, declarația liderului PSD Liviu Dragnea.

Liderul PSD Liviu Dragnea a relatat, luni, că un prieten al vicepremierului Paul Stănescu a fost trimis de şeful SPP, Lucian Pahonţu, pentru a-i spune că Dragnea va fi „executat”, iar Stănescu va fi „protejat” şi va ajunge preşedinte al social-democraţilor.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: