STOLTENBERG CERE STATELOR MEMBRE NATO SA RESPECTE ANGAJAMENTELE!

6 feb.

  Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a declarat, luni, că toate statele membre ale Alianței Nord-Atlantice ar trebui să-și respecte promisiunile de creștere a cheltuielilor militare, adăugând că NATO se confruntă cu tot mai multe provocări, relatează agenția DPA.

În cadrul unei vizite oficiale în Norvegia, Stoltenberg, a afirmat că statele membre NATO au făcut unele progrese în ceea ce privește bugetul de apărare, însă a atras atenția că doar câteva state au reușit să atingă obiectivul privind alocarea a 2% din PIB pentru apărare.

”Liderii statelor membre au promis în 2014 să facă mai mult, şi trebuie să facă mai mult. NATO se confruntă cu tot mai multe provocări: o Rusie mult mai imprevizibilă, incertitudinea şi teroarea din apropierea graniţelor noastre, precum şi o extindere sporită a armelor de distrugere în masă” a declarat Stoltenberg.

Secretarul general al NATO a avut o întrevedere cu prim-ministrul Norvegiei, Erna Solberg. Liderul NATO a atras atenția Norvegiei că este singurul stat membru NATO ce are frontieră directă cu Rusia și nu a alocat 2% din PIB pentru apărare. Prim-ministrul Norvegiei a replicat, afirmând că sumele alocate pentru apărare sunt în creştere şi că Norvegia a investit în noi avioane de luptă şi nave militare.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: