DIE WELT: RASUCEALA LUI MARTIN SCHULTZ LIDERUL SPD,ANGELA MERKEL OUT!

10 feb.

Liderul Partidului Social-Democrat (SPD) din Germania, Martin Schulz, a anunţat vineri, după critici intense, că renunţă la ocuparea unei funcţii în viitorul guvern condus de cancelarul Angela Merkel, potrivit Die Welt.

„Discuţiile despre persoana mea riscă să pună în pericol succesul votului privind alcătuirea coaliţiei. Din această cauză, anunţ că nu voi intra în viitorul guvern şi sper că această decizie va pune capăt dezbaterilor în SPD”, a afirmat Martin Schulz, subliniind că plasează „ambiţiile personale în spatele intereselor partidului”.

Martin Schulz semnalase intenţia de a renunţa la funcţia de preşedinte al Partidului Social-Democrat şi de a ocupa funcţia de ministru de Externe în viitorul guvern condus de Angela Merkel.

Membrii SPD urmează să se pronunţe prin vot, până pe 2 martie, dacă acceptă ori nu coaliţia guvernamentală cu formaţiunea lui Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU).

Martin Schulz a declarat imediat după scrutinul parlamentar din septembrie 2017 că partidul său trece în opoziţie şi că el nu va face parte dintr-un guvern condus de Angela Merkel. Ulterior, formaţiunile CDU şi CSU au început să negocieze o nouă coaliţie guvernamentală, pentru a se evita alegerile parlamentare anticipate. În contextul în care negocierile în sensul formării unei noi coaliţii au avut rezultat pozitiv, Schulz exprimase intenţia de a fi ministru de Externe, atrăgându-şi însă critici în cadrul partidului său.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: