LUCIAN PAHONTU ,SEFUL SPP INCULPAT IN AFACEREA BLACK CUBE!

10 feb.

Lucian Pahonţu

Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir, pus sub acuzare în dosarul „Black Cube”, susține că acest dosar a început la sesizarea şefului Serviciului de Protecție și Pază (SPP), Lucian Pahonţu.

„Horodniceanu să se hotărască. Ori trimite acest dosar în judecată şi toată lumea are acces la dosar. Şi acolo veţi vedea ce convorbiri au existat între doamna Kovesi şi domnul Pahonţu, cum s-a sesizat domnul Pahonţu în acest dosar, sunt foarte multe lucruri interesante în acest dosar. (…) Săptămâna viitoare voi informa atât Inspecţia Judiciară cât şi, direct, ministrul Justiţiei cu privire la toate abuzurile comise în acest dosar şi mă refer la cooperarea cu Serviciul Român de Informaţii, ilegală şi neconstituţională, derulată în cooperare cu generalul Ciocârlan, modul abuziv în care a început acest dosar. Acest dosar a început în urma unei sesizări şi a unui abuz în serviciu făcut de generalul Pahonţu, cu implicarea directă a SPP în acest dosar”, a declarat, vineri, la ieşirea din sediul DIICOT, Daniel Dragomir.

Fostul ofiţer SRI a acuzat-o pe șefa DNA Laura Codruţa Kovesi de abuz în serviciu în această cauză, susținând că aceasta ar fi cerut protecţia Serviciului de Pază de Protecţie pentru tatăl său.

„Doamna Kovesi a comis un abuz în serviciu, i-a solicitat domnului Pahonţu întreprinderea unor măsuri în ceea ce-l priveşte pe tatăl domniei sale, care din punctul meu de vedere, sunt ilegale. Eu din câte ştiu, tatăl doamnei Kovesi nu beneficia de protecţia Serviciului de Pază şi Protecţie. Dar acum, dacă domnul Pahonţu îi dă şofer domnului Turturică să-l ducă cu maşina când i se carnetul câte o lună, două, pe banii statului, pe banii SPP, poate că şi tatăl doamnei Kovesi beneficia de acelaşi gen de protecţie”, a completat Dragomir, care a mai spus că, în aprilie anul trecut, a depus o cerere de reaudiere a procurorului-şef DNA în acest dosar, dar că DIICOT nu a făcut nimic până acum.

De asemenea, Daniel Dragomir a susținut că şeful DIICOT este în stare de incompatibilitate în acest dosar.

„Vreau să fac referire la o notă strict secret prezentată în noiembrie 2013 de către generalul Dumbravă fostului şef DIICOT Alina Bica, care face referire la acte de corupţie în care a fost implicat Daniel Horodniceanu la Iaşi. De asemenea, nota secretă a ajuns la DNA. Mie mi se pare incompatibilitate ca aşa-zisa persoană vătămată, doamna Kovesi, să coţcăiască acest dosar împreună cu cel care avea suspiciuni de corupţie la o structură a DNA. Există documente cu privire la domnul Daniel Horodniceanu, documente cu privire la nişte sechestre ridicate în dosarul lui Gruia Stoica la Iaşi, în dosare DIICOT”, a afirmat fostul ofiţer SRI.

El a mai spus că, în cadrul declaraţiei date, a solicitat ca procurorii DIICOT să ceară poliţiei isrealiene să precizeze cu cine a discutat Meir Dagan în acea perioadă şi cu cine a luat legătura în România, de câte ori au fost emisarii Laurei Codruţa Kovesi în Israel să ia legătura cu compania Black Cube, cine sunt aceştia şi ce s-a negociat cu compania Black Cube din partea Laurei Codruţa Kovesi.

Daniel Dragomir a mai declarat că, în acest caz, i-a fost prelungită măsura controlului judiciar. Totodată, el susţine că s-a aflat sub un mandat strict de supraveghere încă de când a părăsit arestul şi că a aflat acest lucru după ce procurorii ar fi „lăsat” o copie a mandatului la dosar.

Declarația lui Dragomir a venit după ce procurorul-şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a anunţat la că atât timp cât instituţia pe care o conduce nu va avea „colaborarea unui anume inculpat din dosar, lucrurile se vor opri la acel inculpat, Daniel Dragomir.”

Totodată, Daniel Dragomir a făcut afirmațiile în aceeași zi în care liderul PSD Liviu Dragnea a precizat că nu crede că se poate evita înfiinţarea unei comisii de anchetă parlamentară privind situaţia de la SPP, susținând că sunt lucruri „mult mai grave” decât se bănuia.

„Nu cred că putem evita o comisie de anchetă parlamentară (privind SPP, n.r.). L-am văzut pe domnul Vela că se agită să facă ceva acolo, un fel de audiere, să-l acopere pe domnul Pahonţu. Cred că trebuie făcută o comisie de anchetă parlamentară. (…) Aşteptăm să se mai strângă lucuri”, a spus Dragnea.

El l-a criticat pe liberalul Marcel Vela, preşedintele Comisiei de Apărare din Senat, acuzându-l că îl „apără” pe directorul SPP, Lucian Pahonţu.

„O să merg (la Comisia de Apărare, n.r.), sunt curios că văd ce întreabă domnul Vela. Nu-l întreabă pe Pahonţu? Dar cine e domnul Vela? Comisia de Apărare e Comisie de anchetă? Comisia de apărare a lui Pahonţu – acolo e preşedinte Vela”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, e de acord cu această comisie de anchetă privind SPP, Dragnea a răspuns: „Cred că da, eu ştiu?”.

„V-am spus că eu cred că nu avem cum să evităm această comisie pentru că încep să apară din ce în ce mai multe lucruri. Deci cred că trebuie să le lămurim pentru că se pare că acolo sunt lucruri mult mai grave decât bănuiam noi”, a conchis Dragnea.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: