GENERALUL JAMES MATTIS SEFUL PENTAGONULUI ,OMUL LUI MUSLIM OBAMA SI A LUI GEORGE SOROS INCEARCA SA SE OPUNA PRESEDINTELUI USA DONALD J.TRUMP!

11 feb.

„Dacă ne amenințați, veți avea parte de cea mai lungă și rea perioadă”, a avertizat șeful Pentagonului, într-un discurs rostit săptămâna aceasta în fața Comisiei pentru forțele armate din Camera Reprezentanților. „Prioritatea este să facem totul pentru a contribui la letalitatea armatei noastre”. „Vom modifica postura forțelor noastre pentru a fi pregătiți de confruntări majore, pentru a fi predictibili pentru aliații noștri și pentru a fi impredictibili la nivel operațional pentru inamicii noștri”, a spus Mattis. Venite din partea generalului Mattis, poreclit „câinele turbat” din perioada în care a condus operațiunile din Afganistan, aceste declarații au stârnit îngrijorări.

The Washington Post se întreabă dacă generalul Mattis mai poate continua să fie o forță a continuității și precauției și, în același timp, să-și mențină influența asupra unui președinte Donald Trump ce pare să nu mai poată aștepta mult o lovitură împotriva adversarilor Americii.

James Mattis a adoptat mereu o poziție dură față de Iran, într-atât de dură încât a fost exclus de la întâlnirile organizate de fosta administrație Obama cu liderii militari. Însă acum Mattis rezistă la insistența cu care Trump cere opțiuni militare în Iran, împotriva fabricilor de rachete balistice sau asupra navelor care hărțuiesc marina americană în Golful Persic. Leon Panetta, fost șef al CIA și al Pentagonului, consideră că Mattis „încearcă să se asigure că președintele nu va lua o decizie pripită care să amenințe securitatea națională”, dar încearcă să-i demonstreze la nivel de discurs că rămâne același „câine turbat”. În paralel, Mattis încearcă să continue politica fostei administrații, trimițând trupe în zonele de conflict, fără a le duce însă pe câmpul de luptă. „Băieții tăi vor să trimit trupe peste tot. Care-i rațiunea?”, l-ar fi întrebat Trump pe Mattis. ”„Încercăm să nu avem o bombă care să cadă în Times Square”, a răspuns Mattis.

„Fii politicos, profesionist, dar să ai un plan pentru eliminarea tuturor celor cu care te întâlnești”, este o replică clasică a lui Mattis. Are Mattis un plan pentru „neutralizarea” lui Trump, așa cum are și pentru inamicii SUA?

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: