DEZVALUIRILE LUI VLAD COSMA DESPRE FELUL CUM S-AU FABRICAT PROBE LA DNA PLOIESTI IMPOTRIVA FOSTULUI DEPUTAT SEBASTIAN GHITA AU PUS-O PE JAR PE LAURA KOVESI SI PE AVOCATUL ACESTEIA PENALUL KLAUS VON STRUDEL ,SEFA DNA A REPUBLICII PROCURORILOR DE LA PLOIESTI!

13 feb.

Imagini pentru IOHANNIS,KOVESI,POZE

Dezvăluirile lui Vlad Cosma despre felul în care s-au fabricat probe la DNA Ploieşti împotriva lui Sebastian Ghiţă au pus-o pe jar pe Laura Codruţa Kovesi, şefa DNA. În disperare de cauză, folosindu-şi toate cozile de topor din presă, pe tot parcursul zilei de ieri, am asistat la încercarea penibilă de a-l ridiculiza pe Vlad Cosma, după ce, practic, a fost acuzat că acesta i-a şantajat pe procurori!

Astfel a fost chemat la DNA un anume Răzvan Alexe, pe care interlocutorul denumit în Comunicatul DNA ca fiind „ofițer de poliție de la ST Ploiești” l-a provocat mereu să-i spună ce planuri are familia Cosma (http://www.pna.ro/faces/comunicat.xhtml?id=8675). Culmea este că, în timp ce Vlad Cosma este acuzat că foloseşte înregistrări trunchiate („a prezentat denaturat situația dintr-un dosar penal aflat în curs de urmărire penală, folosindu-se de colaje ale unor înregistrări pe care le-a realizat personal”), exact acest lucru îl face şi Kovesi în Comunicatul DNA, postînd doar acele fragmente convenabile din stenograma unei înregistrări, nicidecum curiozităţile „ofițerului de poliție de la ST Ploiești” care ar fi discutat cu „o persoană din anturajul lui Mircea Cosma”!

Această disperare a făcut-o însă pe Laura Codruţa Kovesi să ignore faptul că dovada implicării sale în aranjamentul procurorilor de la Ploieşti (Onea şi Portocală) era deja publică, fiind cunoscută imediat după ce s-au primit de la Vlad Cosma acele tabele şi „denunţul” inexistentului Serghei Petruş, adică din anul 2015!

Astfel, în ziarul „Adevărul” din 8 iunie 2015, apare articolul triumfalist „Cum funcţiona reţeaua lui Sebastian Ghiţă de corupere a alegătorilor din Republica Moldova”, semnat de Ionel Stoica:

Era vorba despre un dosar în anchetă şi, deci, jurnalistul respectiv nu avea acces la dosar pentru a publica amănunte foarte exacte din acesta. Este cît se poate de clar că informaţiile i-au fost furnizate chiar din sediul DNA central, mai ales că însuşi autorul recunoaşte că informaţiile au venit „din surse judiciare”!

În entuziasmul lor, procurorii spun că ei ar fi primit documentele de la „SERGHEI PETRUŞ”, citînd din Scrisoarea pe care acum ştim că a ticluit-o Vlad Cosma la sugestia procurorilor Negulescu şi Onea: „Unul dintre angajaţii în această operaţiune a trimis la DNA mai multe documente pe care Petran le-a lăsat în sediul de campanie. „În campania prezidenţială din 2014 am fost angajat în Chişinău de domnul Petran să muncesc la negru pentru candidatura lui Ponta”, arăta „Serghei Petruş”. Surse judiciare au explicat că este vorba de documente electronice cu tabele care conţin numele supervizorilor, responsabililor şi al celorlalte 200 de persoane”. Iată şi facsimilul din articol:

Impactul articolului din „Adevărul” se pare că nu a mulţumit-o pe Laura Codruţa Kovesi, deşi materialul distribuit de DNA a fost preluat de mai multe site-uri, aşa încît în 24 iunie 2015 trimite la „DIGI 24” alt material, mult mai bogat în amănunte pentru care s-a făcut o ştire amplă, mai ales că era exact ziua cînd Sebastian Ghiţă a fost chemat la DNA Ploieşti! Materialul a fost publicat imediat şi pe site-ul postului:

Sînt publicate de data aceasta fragmente ample din stenogramele unor discuţii dintre Sebastian Ghiţă şi diferite persoane, dar reproduce şi în acest articol un fragment din aceeaşi declaraţie a inexistentului „Serghei Petruş”, alias Vlad Cosma:

Fiind siguri că Vlad Cosma este „omul lor” (poate atunci chiar era) şi că nu-i va trăda niciodată, procurorii consemnează în documente oficiale că tabelele şi declaraţia inexistentului „Serghei Petruş” au fost primite prin poştă de la Chişinău, adică exact ce povesteşte Vlad Cosma că a falsificat la cererea lui Onea şi Portocală! Iată un fragment din cererea pentru extrădarea lui Sebastian Ghiţă, trimisă la Belgrad:

În realitate, aşa cum se aude foarte clar în înregistrările lui Vlad Cosma, totul a fost pus la cale de Negulescu, cu acceptul lui Onea, care era şeful DNA Ploieşti, şi avizul Codruţei Kovesi! Nu era vorba de nici un plic venit din Chişinău, ci de un fals pe care trebuia să-l facă şi să-l trimită Vlad Cosma ca venind din Chişinău:

M. Negulescu: Dacă eu ..eu am vorbit aşa…ştie doamna.. aia (ref. Laura Codruţa Kovesi), Lucică (ref. Lucian Onea, şef DNA Ploieşti ) şi eu. Şi omul ăsta (n.r – Iordache), atât… Eu aş fi vrut…tu ai alea la tine? Nu, hai să facem…Eu m-am gândit aşa: dacă o punem într-un plic

V. Cosma: Ok

procuror M. Negulescu: Şi o trimite un anonim.

V. Cosma: Unde?

procuror M. Negulescu: Aa…la DNA. Cu un scris pe calculator.

V. Cosma: Pe foi?

procuror M. Negulescu: Pe ce vrei tu, pe foi, pe stick, p**a mea, mi se rupe, din care să rezulte că este scrisul ăla…Sebastian Ghiţă….şi că în perioada aşa….

Că nu, astea ….vom face la fel.

V. Cosma: Bine, cum îi zice lui Lucică?

procuror M. Negulescu: Să ajungă acolo.

V. Cosma: Vine aşa.

procuror M. Negulescu: O anonimă.

V. Cosma:…Un om pe stradă şi hop ..fix …

procuror M. Negulescu: O anonimă, da..

Iordache : Un cetăţean care e indignat.

De altfel, în de-acum celebra conferinţă de presă în care s-a făcut de rîs Lucian Onea (Lucică), acesta, uitînd ce a scris în documentele de la dosar, recunoaşte că plicul de la Chişinău i-a fost înmînat personal de către Vlad Cosma! Iată declaraţia halucinantă a lui Lucian Onea:

Cu o seninătate ieşită din comun, Lucian Onea recunoaşte: „Bun, ce este cu tabelele, ce este cu acel înscris olograf? În dosarele noastre toate probele sunt depuse de părţi, de inculpaţi sau de celelalte persoane, potrivit procedurii penale, fără încălcarea dispoziţiilor legale. La acest moment pot să vă spun că acel înscris olograf şi acele tabele au fost depuse la dosarul cauzei de inculpatul Vlad Cosma!

Omul, pur şi simplu, nu şi-a dat seama că, prin această declaraţie, nu numai că a confirmat veridicitatea înregistrărilor lui Vlad Cosma, dar recunoaşte că documentele nu au fost primite prin poştă de la inexistentul „Serghei Petruş” (cum scrie DNA în documentul trimis la instanţele din Belgrad), ci chiar de la Vlad Cosma cu care puseseră a cale toată strategia!

Aici, practic, se încheie toată şarada. Din moment ce însuşi procurorul şef al DNA Ploieşti recunoaşte că a primit falsurile chiar de la Vlad Cosma, din moment ce din înregistrări se aude că Negulescu, cu acordul lui Onea şi al Codruţei Kovesi, a pus la cale atît „fabricarea” acestor aşa-zise documente, cît şi faptul că Vad Cosma trebuia să le pună la poştă ca venind din Chişinău, de la „Serghei Petruş”, totul este clar. Sîntem în faţa dovezii irefutabile că întreg episodul pe care l-a văzut o ţară întreagă la Antena 3 şi România TV este sută la sută real, el fiind cea mai clară dovadă de pînă acum, prin care au fost devoalate practicile DNA-ului condus de Laura Codruţa Kovesi, dar şi implicarea directă a acesteia în aceste matrapazlîcuri!

În aceste condiţii, după ultimele dezvăluiri, ne dăm seama de cinismul acelui slogan preferat al Codruţei Kovesi: „Noi sîntem DNA şi nu ne oprim!

P.S. 1. DNA spune că mai multe persoane au venit să-i şantajeze pe procurori. Sigur că este o prostie, căci acel Răzvan Alexe a fost chemat la DNA după ce avocata lui Vlad Cosma depuse vineri plîngere penală tocmai în legătură cu acele înregistrări! Şi, dacă prin absurd, procurorii au fost şantajaţi, de ce nu i-au arestat pe loc pe şantajişti în baza art. 207 din Codul penal? Sau Codruţa Kovesi trebuie să se facă de rîs pînă la capăt? Căci stenograma „şantajului” n-a fost făcută publică de DNA Ploieşti, ci de Comunicatul DNA central, care nu apare decît sub semnătura Codruţei Kovesi!

P.S. 2. Unii urechişti spun că Vlad Cosma ar fi fost „martor sub acoperire” cu pseudonimul „Serghei Petruş”. Nu ştiu însă că statutul de „martor protejat” nu se acordă pe colţul mesei, de Portoclaă, ci după o procedură riguroasă, prevăzută de art. 126, al. 4 din Codul de procedură penală: „Procurorul dispune acordarea statutului de martor ameninţat şi aplicarea măsurilor de protecţie prin ordonanţă motivată, care se păstrează în condiţii de confidenţialitate”. Unde este „ordonanţa”?

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: