SEFUL DNA PLOIESTI,PROCURORUL LUCIAN ONEA O INFUNDA PE SEFA LUI LAURA KOVESI!

13 feb.

Procurorul şef al DNA Ploieşti, Lucian Onea, a făcut primele precizări după ce a apărut într-o înregistrare prezentată de Vlad Cosma, susţinând că nu a avut înţelegeri ilicite sau neloiale cu inculpaţii. Întrebat dacă vocea de pe înregistrare îi aparţine, Onea a răspuns: ”Posibil să fie vocea mea”.

„În legătură cu afirmaţiile făcute de inculpatul Vlad Cosma ieri şi cu discuţiile care au apărut în mass media: în toate cauzele pe care le instrumentăm la nivelul DNA Ploieşti am respectat întotdeauna legea şi o să o respectăm în continuare. Nu au existat niciodată metode ilegale de investigare şi nici înţelegeri ilicite sau neloiale cu inculpaţii. (…) Niciodată nu au fost falsificat probe în dosare”, a afirmat procurorul şef al DNA Ploieşti, Lucian Onea.

Acesta a spus că nu a falsificat nicio probă.

”Există situaţii în care, în condiţiile prevăzute de lege, se impune protejarea identităţii anumitor persoane şi protejarea demersurilor acestora în sprijinul aflării adevărui. Din când în când, procurorul verifică dacă aceste temeiuri se menţin sau nu şi poate să dispună ridicarea măsurilor. (…) La DNA Ploieşti nu există vreo situaţie deosebită în care probele să fi fost constatate ca fiind nelegal sau neloial administrate””, a spus şeful DNA Ploieşti.

Întrebat dacă vocea de pe înregistrare îi aparţine, Onea a răspuns: ”Posibil să fie vocea mea”.

”Posibil să fie vocea mea. Este posibil. Sunt înregistrări prezentate în mod trunchiat. Nu știu să vă spun la acest moment, o să se facă verificări și o să vedem dacă sunt probleme sau nu”, a răspuns Onea, adăugând, întrebat dacă probele prezentate în înregistrări sunt sau nu în dosar: ”O să fie efectuate probabil controale. Noi am solicitat chiar astăzi să se facă verificări de către Inspecția Judiciară, pentru că reputația noastră profesională este pusă în joc. O să fie făcute verificări, o să se constate dacă acele probe sunt acolo și în ce modalitate probele au fost administrate”.

Acesta a precizat că tot ceea ce s-a prezentat la televiziune ”este o variantă denaturată personală făcută de Vlad Cosma.

”Acel înscris olograf și acele tabele au fost depuse la dosarul cauzei de către inculpatul Vlad Cosma. Tot ceea ce s-a prezentat la televiziune este o variantă denaturată personală făcută de inculpatul Vlad Cosma care speră ca până la termenul din 19 februarie să influențeze cumva organele judiciare. Înainte să intru aici am auzit un zvon că o să vin și o să-mi anunț demisia. Eu vreau să trag o altă concluzie. Indiferent de metodele folosite, de intimidări, de șantaj, nu o să cedăm presiunilor, nici eu, nici colegii mei, chiar dacă aceste presiuni sunt din ce în ce mai agresive”, a declarat procurorul şef al DNA Ploieşti.

De asemenea, referindu-se la şantaj, Onea a spus că ”este o situaţie care durează de aproximativ două luni”.

”Există un dosar înregistrat în luna noiembrie 2017. Am fost avertizaţi de persoane din anturajul familiei Cosma că va urma un atac în media (…). Nu am cedat presiunilor şi nu o să cedăm niciodată. Se fac referiri la fostul nostru coleg Negulescu, în condiţiile în care nu a lucrat în dosarul la care se face referire, iar discuţiile pe care el le-a făcut, dacă sunt autentice, nu sunt din perioada în care el lucra la DNA Ploieşti”, a afirmat Onea.

Întrebat când a vorbit ultima dată cu Laura Codruţa Kovesi, Onea a răspuns că vorbeşte aproape zilnic cu Kovesi. ”În activitatea DNA Ploiești și a procurilor, nu intervine nimeni, procurorii sunt independenți”, a spus Onea.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: