CE RAPORT VA PREZENTA TUDOREL TOADER IN PARLAMENT?!

16 feb.

Controverse după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că va prezenta Parlamentului un raport privind activitatea desfăşurată la nivelul Ministerul Public, DIICOT şi DNA.

„Voi prezenta în Camerele reunite ale Parlamentului raportul privind activitatea desfăşurată la nivelul Ministerul Public, DIICOT, DNA. Prezentarea respectivului raport constituie o obligaţie a ministrului Justiţiei. Distinct de raportul pe care îl voi prezenta în Parlament, săptămâna următoare, în cursul zilei de joi, la o oră pe care o voi anunţa în timp util, voi face o informare de presă în care voi prezenta conţinutul şi concluziile raportului cu referire la activitatea DNA”, a spus Toader.

În replică, liderul PNL Ludovic Orban a afirmat că ministrul Justiţiei trebuie să prezinte Parlamentului, potrivit legii, concluziile raportului DNA, prezentat anterior CSM şi MJ, şi nu raportul, arătând că acesta nu are de ce să meargă la Parlament până atunci.

„Mă aşteptam din partea ministrul Justiţiei să cunoască mai bine legea. Cred că a zburat foarte mult şi nu a citit cu atenţie articolele 79 şi 88 din Legea 304, pentru că nu prezintă niciun raport în faţa Parlamentului. El trebuie să prezinte în faţa Parlamentului, conform articolelor 79 şi 88 privitor la PÎCCJ, DNA, concluziile asupra raportului pe care trebuie să-l depună aceste instituţii la Ministerul Justiţiei şi la CSM. El nu are de ce să se ducă la Parlament până când aceste instituţii nu-şi depun raportul la MJ şi la CSM, nicidecum el nu poate să prezinte un raport, ci numai anumite concluzii asupra raportului. E fără precedent, totuşi, ce a anunţat, eu am fost foarte atent”, a spus Orban la Realitatea Tv.

Articolul 88 din Legea 304/2004 privind organizarea judiciară prevede că „Direcția Națională Anticorupție elaborează anual un raport privind activitatea desfășurată, pe care îl prezintă Consiliului Superior al Magistraturii și ministrului justiției, nu mai târziu de luna februarie a anului următor. Ministrul justiției va prezenta Parlamentului concluziile asupra raportului de activitate al Direcției Naționale Anticorupție”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: