ERDOGAN:OPERATIUNEA MILITARA DIN NORDUL SIRIEI SE APROPIE DE SFARSIT!

18 feb.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat, sâmbătă, că operațiunea militară din nordul Siriei se apropie de „victorie” cu fiecare zi care trece, relatează site-ul agenției Anadolu.

În cadrul unui discurs susținut în fața membrilor partidului de guvernământ din Turcia, AKP, în provincia turcă Afyonkarahisar, Erdogan a lăudat eforturile Armatei turce din Siria.

”Cu fiecare zi care trece suntem tot mai aproape de victorie”, a declarat Erdogan.

Potrivit Armatei din Turcia, operațiunea din nordul Siriei vizează să restabilească securitatea și stabilitatea de-a lungul granițelor Turciei. Oficialii de la Ankara au precizat că operațiunea se desfășoară în conformitate cu legile internaționale, cu rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU și respectă integritatea teritorială a Siriei.

Pe data de 19 ianuarie, Armata turcă a declanșat o ofensivă în nordul Siriei, lansând atacuri aeriene și terestre în provincia Afrin. Obiectivul ofensivei este înlăturarea grupării insurgente kurde Unităţile Populare de Protecţie (YPG), despre care Ankara afirmă că este aliată cu mişcarea separatistă Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Turcia consideră grupările kurde siriene drept aliaţi ai mişcării insurgente separatiste PKK. Potrivit armatei Turciei, orașele Kilis și Hatay aflate de-a lungul graniței cu Siria sunt în raza de acțiune a grupării YPG/PYD. Gruparea kurdă ar depinde de provincia Afrin pentru a crea conexiuni către Marea Mediterană din nord-vestul Siriei.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: