PROTESTUL DE LA COTROCENI IMPOTRIVA PENALULUI KLAUS WERNER JOHANNIS PATRONUL STATULUI PARALEL SI A CODRUTEI KOVESI CARORA MANIFESTANTII LE-AU CERUT DEMISIA!

18 feb.

Protestul organizat la Cotroceni împotriva preşedintelui Klaus Iohannis şi a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, s-a încheiat, în jurul orei 19,00, după aproximativ patru ore.

 

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

La manifestaţie au participat aproximativ 100 de persoane care au scandat „Iohannis şi DNA au distrus Justiţia” sau „DNA, fără cucuvea”. O parte dintre manifestanţi au adus cu ei portocale.

 

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

Protestatarii anti-prezidenţiali au primit răspuns din partea câtorva persoane aflate pe trotuarul opus al străzii, care au cântat imnul naţional şi au scandat, la rândul lor, lozinci precum „PSD, ciuma roşie” sau „Nu vrem să fim conduşi de hoţi”. Aceştia au avut asupra lor o portavoce cu ajutorul căreia au încercat să intre în dialog cu cei care manifestau împotriva lui Iohannis.

 

ORA 16.22 Protest anti-Iohannis la Cotroceni; Pleşoianu – preşedintele o acoperă pe Kovesi

 

Un protest împotriva preşedintelui Klaus Iohannis se desfăşoară, sâmbătă după amiaza, în faţa Palatului Cotroceni, printre participanţi numărându-se şi deputatul PSD Liviu Pleşoianu, care şi-a exprimat nemulţumirea că şeful statului „o acoperă” pe Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

 

Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO

 

Cei prezenţi flutură steaguri tricolore şi solicită demisia preşedintelui. De asemenea, unii dintre ei ţin în mână portocale.

„Motivul pentru care am venit aici este acela de a aduce această portocală de Tenerife, care e o portocală originală, nu e contrafăcută. Dacă ar fi fost domnul Iohannis aici (…) i-aş fi oferit-o, mai ales că domniei sale îi place foarte mult în Tenerife, şi l-aş fi rugat să încerce măcar să nu facă declaraţii care sunt de fapt un fel de delir logic”, a declarat Pleşoianu.

El s-a referit la înregistrările apărute în media în ultima săptămână.

„Domnul Iohannis a spus că nu a ascultat acele probe audio care au fost difuzate duminică seara, a spus că nu a citit nici stenogramele ca urmare a probelor audio, în acelaşi timp s-a pronunţat că este o încercare jalnică a unor penali. Întrebarea este foarte simplă pentru nişte oameni dotaţi cu logică din această ţară: dacă nu ai citit stenogramele, dacă nu ai urmărit probele audio, atunci cum te exprimi, de unde ştii despre ce vorbeşti”, a adăugat deputatul PSD.

 

Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO

 

Parlamentarul social-democrat a vorbit şi despre anunţul făcut de ministrul Justiţiei cu privire la raportul referitor la DNA.

„Este o chestiune ilogică să vii de urgenţă din Japonia, după care ne anunţi că ne vei anunţa. Este absolut aberant din punctul meu de vedere. (…) Singura decizie normală pe care poate să o ia un ministru al justiţiei, oricare ar fi el în această ţară, este să solicite revocarea doamnei Kovesi şi a domnului Lazăr”, a susţinut Liviu Pleşoianu.

 

Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO

 

La manifestaţie participă şi fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir, care a spus că a venit la protest să îşi apere drepturile, „aşa cum fiecare cetăţean român trebuie să o facă”. De asemenea, sunt prezente şi câteva persoane care o susţin pe Laura Codruţa Kovesi, printre care şi jurnalistul Mălin Bot. AGERPRES

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: