PRESEDINTELE SENATULUI CALIN POPESCU TARICEANU: PROCURORUL GENERAL SI AGHIOTANTUL!

23 feb.

Imagini pentru TOADER ,KOVESI,POZE

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a susținut, joi, că procurorul general al României, Augustin Lazăr, nu s-a remarcat până acum decât ca fiind „un aghiotant” al șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Întrebat dacă schimbarea șefei DNA ar rezolva problemele din sistem, Tăriceanu a răspuns: „Eu cred că faţă de astfel de abuzuri și grave ilegalităţi, procurorul general și Inspectia Judiciară, CSM au o responsabilitate pe care trebuie să şi-o asume pe deplin, pentru că încrederea în justiţie să nu fie făcută ţăndări şi văd că ce a făcut procurorul general, a făcut o cerere de începere a unei anchete care să fie condusă tot de doamna Kovesi. Păi, în condiţiile astea, este exact a pune lupul paznic la oi. Procurorul general nu s-a distins cu nimic până acum decât că este un fel de aghiotant al doamnei Kovesi. Procurorul general este ca apa sfinţită, ştiți cum e apa sfinţită”.

Tăriceanu a menționat că această declarație o face ca simplu cetățean, preocupat de funcționarea justiției.

„Trebuie făcută o distincţie netă între activitatea procraturii şi activitatea instanţelor. Nu vreau să generalizez, dar există nişte semnale atât de grave încât în orice ţară procurorul general, în faţa unei astfel de situaţii, ar fi adoptat şi o serie de măsuri, nu pentru a tolera, pentru a se face că nu observă, şi pentru a da probabil impresia că până la urmă se încearcă muşamalizarea şi nu vedem nimic. Vedem că apar zi de zi noi dezvăluiri, noi ne arătăm îngrijorarea şi ei nu fac nimic”, a susținut liderul ALDE.

Tăriceanu a adăugat că, în cazul scandalului DNA, reacția CSM ar trebui să implice măsuri mai ample.

„Reacţia CSM este una corectă, dar cred că în faţa unei astfel de situaţii, mie mi se pare că ar fi trebuit din partea CSM nişte măsuri mult mai ample si mai rapide, pentru că suntem într-o situaţie cu totul anormală, nu este o banală alunecare, suntem în faţa unei dezvăluiri cu o amploare nemaivăzută până acum, ilegalităţi făcute de un grup de procurori şi lucrul acesta azvârle o lumină defavorabilă asupra întregului Parchet, pentru că ne putem imagina, că astfel de lucruri dacă au fost până acum tolerate, probabil că s-au întâmplat şi în alte părti (…) CSM-ul, din păcate, ar fi trebuit până acum să intervină singur, nu să apară la suprafață, aduse de către presă, aceste lucruri foarte grave. Dacă nu ar fi fost presa, ce s-ar fi întâmplat? CSM-ul ne-ar fi făcut un raport, probabil, în care ne-ar fi spus că totul merge perfect”, a spus Călin Popescu-Tăriceanu.

În opinia acestuia, scandalul din DNA este abia la început.

„Scandalul din DNA de abia e la început. Apar elemente noi, din câte am văzut astăzi, fostul şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel din Ploieşti aduce şi el elemente suplimentare legate de practicile curente de la unitatea de elită, deci cred că ceea ce ar fi trebuit să facă procurorul general (Augustin Lazăr – n.r) era să îi suspende pe toţi de acolo şi să înceapă o cercetare serioasă”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Totodată, acesta a susținut că nu a discutat cu Toader despre decizia privind-o pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

„Noi vrem să respectăm acest angajament de a nu interfera factorul politic în justiţie. De aceea am lăsat ministrului, care are atribuţiile constituţionale, să analizeze şi, sigur, mai departe este responsabilitatea domniei sale de a anunţa ceea ce crede de cuviinţă”, a adăugat Tăriceanu.

Întrebat dacă o altă soluție prezentată de Toader decât propunerea de revocare a lui Kovesi ar fi nemulțumitoare pentru el, acesta a răspuns: „Eu nu vreau să anticipez, nu știu ce doriți voi. (…) Cred că dacă mai aveți câteva ore răbdare, toată această curiozitate vă va fi satisfăcută”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: