MAGISTRATII AU RESPINS CEREREA FOSTEI DEPUTATE PDL ELENA UDREA!

27 feb.

La termenul de luni de la ICCJ al apelului dosarului Gala Bute, în care fostul ministru Elena Udrea este acuzat de fapte de corupţie, apărarea acesteia a cerut, în instanţă, recuzarea judecătorului Ionuţ Matei, cel mai nou membru al completului de judecată, însă cererea i-a fost respinsă.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție i-au respins luni cererea avocatului Elenei Udrea de recuzare a judecătorului Ionuț Matei, cel care a devenit membru al completului de judecată pentru Gala Bute la finele lunii ianuarie.

La finele lunii ianuarie, momentul când Ionuț Matei a înlocuit alt magistrat, Elena Udrea a precizat că acesta este din „câmpul tactic”.

„La termenul trecut am cerut printre alte probe o expertiză, pentru că fapta de abuz în serviciu de care sunt acuzată presupune existenţa unui prejudiciu. Dacă nu există prejudiciu, nu există nici fapta. În plus, eu am fost obligată să plătesc contravaloarea promovării României la meciul de box. Cu atât mai mult trebuie o expertiză ca să vedem dacă obiectivele asumate de minister prin implicarea în eveniment au fost atinse şi în ce măsură? Şi cu toate acestea instanţa de la fond mi-a respins cererea, la fel şi cea de apel. Doar că acum a fost un judecator care a făcut opinie separată, fiind de părere că trebuie admisă cererea mea. (..) Evident, este vorba de Luciana Mera, care a şi fost schimbată din complet. Dar cine este cel care i-a luat locul? Ionuţ Matei este unul din judecătorii de la ÎCCJ aflaţi în “câmpul tactic” al Sistemului, el fiind numit în funcţia de vicepreşedinte al Înaltei Curţi şi adjunct al Liviei Stanciu în 2013, cu susţinerea lui Florian Coldea, care l-a descris în prezenţa mea ca fiind “omul nostru”. Detaliile le-am prezentat în faţa Comisiei SRI în audierea pe care am avut-o în acest an. Cred că am tot dreptul şi suficiente motive să nu am nicio încredere în completul care mă judecă”, a scris Elena Udrea pe pagina sa de Facebook, la acel moment.

Fostul ministru Elena Udrea se află, în prezent, în Costa Rica, a precizat pentru MEDIAFAX avocatul acesteia, Alexandru Chiciu.

„Deocamdată, doamna Elena Udrea este plecată din țară. Așa cum știți, este însarcinată, a făcut și face niște proceduri medicale specifice în afara țării și este necesar să fie sub supraveghere medicală încă o perioadă. Conform legii procesual penale, nu este necesară prezența ei la termenul de judecată de luni și, în general, nu e obligatorie prezența ei la proces. Important pentru domnia-sa, acum, în această perioadă, este ca sarcina să evolueze bine, de aceea are nevoie nu doar de atenția medicală potrivită, ci și de liniște. Vorbesc cu doamna Elena Udrea ori de câte ori e necesar și fac aceste declarații având mandatul domniei-sale. Doamna Udrea se simte bine, e optimistă și pozitivă, are mare încredere că lucrurile sunt pe drumul cel bun. Chiar astăzi mi-a spus că abia așteaptă să se întoarcă în țară. (…) Zilele acestea se află în Costa Rica”, a precizat, pentru MEDIAFAX, avocatul Alexandru Chiciu.

În dosarul Gala Bute, în care Ionuţ Matei este noul membru al completului, Elena Udrea a fost condamnată, în martie 2017, la şase ani de închisoare pentru mai multe fapte, decizia nefiind definitivă.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: