FAKENEWS A LA RISE PROJECT FINANTATA DE SOROS, EVREUL KHAZAR DE ORIGINE UNGUREASCA COLOBORATOR CU NAZISTII CARE AU FUGIT IN BRAZILIA:LIVIU DRAGNEA ANCHETAT IN BRAZILIA PENTRU PORTOCALE!

9 mart.

Potrivit jurnaliștilor de la RISE Project,  Liviu Dragnea este anchetat în Brazilia.

ANCHETA OFICIALĂ

 

Brazilienii au inițiat ancheta după ce procurorii din România au luat legătura cu ei, în iulie anul trecut. Domnul Barbosa Guimarães a declarat că încearcă să determine dacă Liviu Dragnea a folosit “portocale” ca să spele bani și să achiziționeze proprietăți în Brazilia. În portugheză, laranja, adică portocala, este termenul care desemnează interpușii, persoane băgate la înaintare de politicieni corupți sau criminali pentru a-și ascunde implicarea în diverse afaceri.

Ironic, unul dintre barurile preferate de Dragnea și apropiații săi în Brazilia se numește chiar “Laranja Mecanica” (Portocala Mecanică), numit după distopia scrisă în 1962 de Anthony Burgess și ecranizată ulterior de Stanley Kubrik. Pe scurt, Burgess descrie în cartea sa o bandă criminală care sfidează ordinea socială, violează și rupe în bătaie cetățeni nevinovați.

Cererea de asistență judiciară a venit, conform procurorului federal, pe 25 iulie 2017, din partea Ministerului Public și a Poliției din România. Ea a fost procesată de Departamentul pentru Recuperarea Prejudiciilor și Cooperare Internațională care face parte din Ministerul Justiției din Brazilia și a fost trimisă mai departe către Parchetul din statul Ceara. Reamintim că investițiile românilor se află în localitatea Cumbuco, pe malul oceanului Atlantic, în nord estul Braziliei. Tot aici și-a investit banii și Costel Comana, milionarul brașovean care i-a băgat primul milion de euro în buzunar lui Dragnea (DETALII AICI) și care s-a sinucis în toaleta unui avion care urma să aterizeze în Costa Rica în februarie 2015. Și proprietățile și firmele care au fost deținute de Comana în Brazilia se află sub lupa autorităților, în cadrul aceleiași investigații.

Conform spuselor procurorului federal, Dragnea este suspectat că ar fi folosit bani proveniți din afaceri corupte din România la achiziția de proprietăți pe plaja din Cumbuco, la 30 de kilometri de Fortaleza, capitala statului Ceara.

 

Casa Grande, vila cu teren de tenis și piscină cumpărată de acționarul principal al TelDrum SA în Brazilia (foto: RISE Project)

 

PORTOCALELE

 

Autoritățile din țara carnavalului investighează două “portocale”, doi interpuși.

Primul este Mugurel Gheorghiaș, fost coleg de facultate al lui Dragnea și fost acționar principal al TelDrum SA, firmă atribuită de către DNA lui Liviu Dragnea. Gheorghiaș deține o firmă braziliană pe care a folosit-o pentru a cumpăra o vilă de lux, dotată cu teren de tenis și piscină pe malul oceanului Atlantic. Alintată “Casa Grande” de Dragnea și anturajul său, vila i-a găzduit, în numeroase rânduri, pe șeful PSD, pe Costel Comana și pe alți oaspeți din România. (DETALII AICI) Brazilienii suspectează că Gheorghiaș a fost “portocala” lui Dragnea.

A doua “portocală” anchetată de brazilieni este localnicul Cauby Cursino Campos Junior. Fostul taximetrist, care s-a îmbogățit în urma afacerilor cu românii, a semnat toate documentele tranzacțiilor braziliene derulate de Costel Comana sau Mugurel Gheorghiaș.

Actele de proprietate și documentele firmelor înființate de români în Fortaleza poartă, fără excepție, semnătura lui Cauby Junior.

RISE Project a scos de la registrul companiilor din Fortaleza toate aceste documente în februarie 2017 iar la acel moment semnătura românilor nu apărea pe niciun act. (AICI)

Ceva s-a schimbat însă după declanșarea investigației de peste ocean. Am solicitat același set de documente în noiembrie 2017 și, de această data, la dosarele firmelor lui Gheorghiaș și Comana, au apărut și împuternicirile semnate de aceștia pentru Cauby Junior. În cazul lui Gheorghiaș, Cauby Junior a fost de fapt “portocala portocalei”.

 

Mugurel Gheorghiaș l-a împuternicit pe Cauby Junior pe teritoriul Braziliei

Procurorul Barbosa Guimarães a spus că brazilianul Cauby Junior nu avea bani ca să investească în firmele din Brazilia: “Știm că banii au venit din România.”

RISE Project a descoperit anterior că Mugurel Gheorghiaș a introdus bani în Brazilia de cel puțin șase ori în timp ce era acționarul principal al TelDrum SA, firmă atribuită de DNA lui Liviu Dragnea. (MAI MULTE DETALII AICI)

 

APĂRAREA LUI DRAGNEA

 

Atât RISE cât și colegii brazilieni au încercat să ia legătura cu Liviu Dragnea și avocații săi însă aceștia nu au răspuns solicitărilor noastre.

Procurorul federal ne-a spus că Dragnea este reprezentat în Brazilia de avocați din Fortaleza contractați de o casă de avocatură din Portugalia. Aceștia au cerut acces la dosar și au declarat, în numele politicianului, că Dragnea nu este implicat în corupție nici în România, nici în Brazilia.

Din noiembrie anul trecut, Dragnea e urmarit penal în România pentru constituitirea unui grup infractional organizat.

Barbosa Guimarães spune că dacă sunt descoperite dovezi că românii au spălat bani în statul Ceara, atunci aceștia vor fi aduși și în fața justiției braziliene. El a explicat că sunt investigate două cazuri distincte: furtul de bani publici românești de care se ocupă autoritățile din România și cel de spălare de bani care îi privește pe brazilieni.

“Scopul nostru este să prevenim ca Brazilia să devină un paradis în care sunt spălați bani proveniți din bugetele publice ale altor țări”, a concluzionat procurorul federal.

 

Paul Radu, Flavio Machado Ferreira (Brazilia)

Şeful PSD şi Mugurel Gheorghiaș, fost acționar principal al TelDrum, sunt suspecți într-un caz de spălare de bani în țara sud-americană.

”Anchetați pentru portocale”, titrează publicațiile braziliene. În portugheză, Laranja, „portocală”, este termenul pentru interpuși, oameni folosiți de politicieni corupți sau criminali pentru a-și ascunde implicarea în diverse afaceri necurate. Confirmarea că autoritățile braziliene au demarat o investigație care îl vizează pe liderul PSD a fost obținută de RISE Project și  Folha de São Paolo, una dintre cele mai mari publicații din Brazilia.

Procurorul federal din Brazilia, Carlos Wagner Barbosa Guimaraes, a confirmat că atât Liviu Dragnea, cât și fost acționar principal al TelDrum, Mugurel Gheorghiaș fac subiectul anchetei din Brazilia. Cercetările au pornit după ce procurorii din România au luat legătura cu ei, în luna iulie a anului trecut.

Barbosa Guimaraes a declarat că încearcă să determine dacă Liviu Dragnea a folosit „portocale” ca să spele bani și să achiziționeze proprietăți în Brazilia. Potrivit procurorului federal, şeful PSD este suspectat că ar fi folosit bani proveniți din afaceri corupte din România la achiziția de proprietăți pe plaja din Cumbuco, la 30 de kilometri de Fortaleza, capitala statului Ceara. Anchetatorii din Brazilia investighează două „portocale”, adică doi interpuși.

Potrivit sursei citate, primul este Mugurel Gheorghiaș, fost coleg de facultate al lui Dragnea și fost acționar principal al TelDrum SA. Gheorghiaș deține o firmă braziliană pe care a folosit-o pentru a cumpăra o vilă de lux, dotată cu teren de tenis și piscină pe malul oceanului Atlantic.

Alintată „Casa Grande” de Dragnea și anturajul său, vila i-a găzduit, în numeroase rânduri, pe șeful PSD, pe Costel Comana și pe alți oaspeți din România. Brazilienii suspectează că Gheorghiaș a fost „portocala” lui Dragnea. A doua „portocală” anchetată de brazilieni este localnicul Cauby Cursino Campos Junior. Este vorba despre un fost taximetrist, îmbogățit în urma afacerilor cu românii. Acesta a semnat toate documentele tranzacțiilor braziliene derulate de Costel Comana sau Mugurel Gheorghiaș, notează sursa citată. Tot potrivit sursei citate, Mugurel Gheorghiaș a introdus bani în Brazilia de cel puțin șase ori în timp ce era acționarul principal al TelDrum SA.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: