A URCAT LA STELE UN GENIU STEPHEN HAWKINS!

14 mart.

Stephen Hawking, unul din cei mai cunoscuți fizicieni și cosmologi contemporani, profesor la Universitatea Cambridge, a decedat la vârsta de 76 de ani, a anunțat familia acestuia, relatează presa internațională.

„Suntem profund întristați de decesul astăzi al iubitului nostru tată”, au transmis Lucy, Robert și Tim, copiii regretatului fizician. „A fost un mare om de știință și un om extraordinar a cărui activitate și moștenire va dăinui timp de mulți ani”, se mai afirmă în comunicatul emis de familia lui Stephen Hawking.

Familia a lăudat „curajul și stăruința” fizicianului, adăugând că „inteligența și umorul” acestuia au inspirat oameni din întreaga lume. Fizicianul britanic era cunoscut pentru munca sa referitoare la găurile negre și relativitate și a scris mai multe cărți de știință, printre care cea mai cunoscută este „O scurtă istorie a timpului“. La vârsta de 22 de ani, lui Hawking i se ma dăduseră numai câțiva ani de trăit după ce a fost diagnosticat cu o formă rară de boală motorie neuronală. Boala l-a țintuit de un scaun cu rotile și nu i-a mai permis să vorbească decât prin intermediul unui sintetizator de voce.

Profesorul Hawking a fost primul care a stabilit teoria cosmologiei ca o combinație între relativitatea și mecanică cuantică.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: