DEZVALUIRILE LUI DRAGNEA SI PONTA DESPRE CUMETRIILE LOR CU MAIOR SI COLDEA!

14 mart.

Liderul PSD Liviu Dragnea și fostul premier Victor Ponta au ridicat marți seară perdeaua de pe câteva episoade care i-au avut ca protagoniști pe foștii șefi ai SRI, George Maior și Florian Coldea, și pe ei înșiși, în timpul guvernării USL.

Dragnea și Ponta s-au turnat reciproc, fiecare la televiziuni separate, liderul PSD avându-l ca țintă principală a dezvăluirilor pe George Maior, iar Ponta – pe Dragnea însuși.

Tonul l-a dat Liviu Dragnea la Antena 3.

Dragnea a povestit că Victor Ponta i-a „dat de înţeles” că a stabilit împreună cu George Maior componenţa primului guvernul USL în anul 2012.

„Sâmbătă jucam tenis şi m-a sunat Crin Antonescu. Mi-a zis: «Domnule, aseară nu s-a putut face guvernul că era oboseală, dar dimineaţă Victor mi-a arătat lista guvernului. A făcut-o cu tine?» Zic: «Nu, n-a făcut-o cu mine, eu am plecat acasă ca tine». Mi-a zis Crin: «Te-am sunat să-ţi zic pentru că nu mi se pare corect». Ponta mi-a dat de înţeles că a făcut Guvernul cu George Maior şi cu alţii. I-am zis atunci că nu are rost să mai fac parte din proiectul ăsta şi o să stau în banca mea”, a afirmat Liviu Dragnea.

Potrivit lui Dragnea, Ioan Rus a fost preferat de SRI pentru Ministerul de Interne în detrimentul lui.

„Pe drum (la o întorcere de pe Valea Prahovei – nr.) îmi tot spunea (Ponta – nr.) şi nici nu cred că se simţea foarte confortabil, încerca să-mi explice, dar nu-mi spunea până la capăt şi la un moment mi-a spus: «uite îl sun pe George şi ti-l dau la telefon». Mi l-a dat la telefon pe George Maior. Mi-a spus Maior: «Guvernul nu e o chestiune aşa simplă, trebuie să aibă totuşi o anumită anvergură, să fie oameni verificaţi (…) Trebuie să punem nişte oameni care au legătură şi cu anumite instituţii». I-am spus: «George, iartă-mă, nu sunt de acord cu tine. Nu înţeleg (…) de ce noi mergem şi vorbim cu oamenii, ca de fapt să vedem că noi suntem transformaţi în păpuşi». I-am spus şi lui Crin: a fost o impunere a lui Ioan Rus la Interne. A fost o foarte mare nervozitate în rândul liderilor din teritoriu, care s-au strâns la partid să mă susţină. Se stabilise ca eu să fiu ministru de Interne şi ei voiau ca eu să fiu ministru de Interne. (…) Maior mi-a zis să nu fiu în Guvern, să mă ocup de partid. Eu i-am zis lui Ponta: «de când e SRI consultantul PSD?» Acestea sunt întâmplările pe care vreau să le zic la Comisia SRI”, a adăugat Liviu Dragnea.

Un alt episod povestit de liderul PSD a fost desemnarea lui Tiberiu Nițu ca procuror general, a Alinei Bica ca șefă a DIICOT și a Laurei Codruța Kovesi. „La un moment dat (la o ședință USL – nr.) Victor Ponta mi-a arătat o hârtie motolită, astfel încât să vadă ceilalți. Scria Nițu, Bica, Kovesi.  Am întrebat ce e cu asta. Mi-a spus să vorbesc cu doamna Pivniceru. M-a tras deoparte. Și mi-a zis că asta s-a negociat.  Mi s-a spus că s-a negociat cu Maior pentru aceste numiri.  Am sunat-o pe doamna Pivniceru, mi-a zis că ea nu poate face astfel de propuneri și că își dă demisia. Ceea ce, ulterior, a și făcut. Numele au fost date de Maior”, a susținut liderul PSD.

La aceeași televiziune, Dragnea a relatat despre implicarea unui personaj pe care Gabriel Oprea l-a numit inițial „statul de drept”, despre care ulterior a spus că este Florian Coldea,  în desemnarea conducerii PSD, în 2015.

„Domnul Oprea mi-a zis: «am înţeles de la statul de drept că Zgonea trebuie sa fie numărul unu la partid şi tu numărul doi, eu cu tine o să conducem şi Zgonea o să fie aşa». I-am spus: «Gabi, nu ştiu ce ai înţeles tu, dar eu miercuri voi candida şi cred că voi fi ales preşedinte interimar al PSD». «Păi nu se poate, eu nu am înţeles asta». Şi pune mâna pe telefon şi sună la statul de drept. Nu ştiu ce îi spunea cel cu care vorbea, dar el îi spune «Liviu nu ştie nimic din ce mi-aţi spus voi mie, adică el candidează şi zice că va şi câştiga». Eu vin cu el la voi. Şi eu zic: «stai puţin, eu nu merg nicăieri, mi-ai zis că vrei să vorbim, am vorbit, ţi-am zis că o să candidez, cred că o să câştig, nu ştiu ce ai vorbit, cu cine ai vorbit». Mi-a zis că a vorbit cu Coldea la telefon”, a povestit liderul PSD.

Ulterior, la o întâlnire la restaurant, Dragnea ar fi aflat de la Oprea că are undă verde de la servicii:  „Mi-a zis că a vorbit la statul de drept şi «se acceptă ca tu să fii preşedinte interimar şi Zgonea numărului doi». I-am zis: «Nu ştiu ce ai vorbit şi cu cine, nu mai vreau să discutăm subiectul ăsta. Partidul va hotărî miercuri». Asta a fost discuţia despre această speţă ridicată de domnul Oprea în spaţiul public. Habar n-am dacă la celălalt capăt al firului era domnul Coldea. Asta spunea domnul Oprea. Nu cred că minte, e totuşi un ofiţer de onoare”.

Ponta: Dacă Maior și Coldea vorbesc, Dragnea face 150 de ani de pușcărie

Victor Ponta a respins câteva minute mai târziu acuzațiile privind întocmirea listei Guvernului cu Maior, dând la rândul său detalii despre relația lui Dragnea cu Coldea și George Maior. Potrivit lui Ponta, foștii șefi ai SRI au fost acasă la Liviu Dragnea, iar liderul PSD îi făcea cadouri lui Maior.

„Dragnea nu vrea să se afle cum se luptă el cu statul paralel. Cum vedea că mă urc în maşină, venea la mine şi mă întreba: «Te duci la băieţi?» (la SRI – nr.) Şi eu îi ziceam: «Dar, ce treabă ai tu, Liviule?». Nu scăpam de el. Era disperat, să fie acolo, să pună şi el, să mai afle ceva. Dragnea dorea să obţină protecţie de la SRI. Guvernul l-am făcut în casa socrului meu, cu el de faţă. Minte de nici nu respiră la cât minte. Nu ştia cum să îi intre sub piele lui George Maior. Îi ducea cadouri, tot ce credea el că vrea Maior. Mi se pare incredibil ca acum, când era slugă timp de patru ani, acum nu e bun.

Îi era teamă să nu dăm poze cu el când tăia șoriciul și îl dădea lui Kovesi. Eu nu dau poze, noi nu suntem hoți de nivelul Belina. Maior și Coldea au fost acasă la Dragnea, cu mine. S-a milogit de noi. ”Hai, veniți, cu George, cu Florin, că am prins eu pește!”. Era slugă de Teleorman. Maior mi-a zis să nu îl mai iau. ”Bă, nu îl mai suport. Nu îl mai lua!”, îmi zicea Maior. Mie nu îmi place să spăl rufele în public, dar nu mă abțin să spun adevărul despre Dragnea. Dacă dă Ghiță fotografiile, treaba lui, eu nu mă ocup cu așa ceva. Domnul Dragnea fugea cu șoriciul la Kovesi, ea era jenată, fugea ca un chelner. Toată lumea era jenată”, a afirmat Victor Ponta la B1 TV.

Ponta a mai susţinut că Dragnea „nu era aşa apropiat” de Maior, cu care el avea o relaţie mai specială, şi atunci „s-a lipt foarte tare de domnul Coldea”.

”Domnul Maior și domnul Coldea, dacă vor să vorbească, mâine Dragnea face 150 de ani de pușcărie. Dragnea nu știe nimic compromițător despre Maior și Coldea. Absolut nimic. În schimb, ei știu despre Dragnea. Deci cocoșelile astea ale lui sunt la stilul ”hai să negociem”. Și cu Kovesi ați văzut că ba e luptător, ba e prietenos. El e ca la târg așa, la Alexandria, te duci și te tocmești. Nu e chiar așa și de asta i se și înfundă”, a mai spus fostul premier.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: