EURODEPUTATUL NORICA NICOLAI:”TARICEANU VA FI CANDIDATUL ALDE LA PRESEDINTIE”!

18 mart.

Conferinţa judeţeană a filialei Dolj, ALDE a lansat oficial în spaţiul public informaţia că, la viitoarele alegeri prezidenţiale din anul 2019, va avea propriul candidat în persoana preşedintelui Călin Popescu Tăriceanu! Această informaţie a fost spusă de la microfon atît de Andrei Gerea, cît şi de Norica Nicolai, doi dintre liderii acestui partid, fiind întîmpinată cu ropote de aplauze din partea celor 700 de delegaţi prezenţi sîmbătă la Complexul multifuncţional din Craiova.

La sfîrşitul conferinţei judeţene, europarlamentarul Norica Nicolai a acordat, în exclusivitate pentru „Cotidianul”, un scurt dar spectaculos interviu, în care a dezvoltat acest subiect, dar a vorbit şi despre alte probleme de interes apărute în spaţiul public în aceste zile. Iată ce ne-a declarat Norica Nicolai:

Rep.: Atît dumneavoastră, cît şi Andrei Gerea, aţi vorbit despre candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu la alegerile prezidenţiale de anul viitor. Este deja o decizie a partidului?

Norica Nicolai: Să fie clar! Indiferent de ce se va întîmpla în coaliţia de guvernare, ALDE are un candidat pentru alegerile prezidenţiale din 2019, pe care-l susţine şi promovează. Acesta este Călin Popescu Tăriceanu! Deci, nu doresc să-şi imagineze cineva că ALDE va susţine în 2019 alt candidat la Preşedinţie în afara lui Tăriceanu!

Rep.: Adică, este exclus ca ALDE să susţină, de pildă, candidatul PSD, adică să fie un candidat comun, unic, al coaliţiei PSD-ALDE?

Norica Nicolai: PSD este liber să aibă un candidat propriu. În fond, sîntem două partide diferite. Am auzit că este o grupare în PSD care susţine ca Tăriceanu să fie candidat comun al coaliţiei şi m-aş bucura ca această grupare să fie din ce în ce mai mare. Aceasta este una dintre variante, dar, deocamdată, noi ne bazăm pe susţinerea candidaturii lui Tăriceanu din partea propriului nostru partid.

Rep.: Deci, s-a decis ca Tăriceanu va candida la Preşedinţie?

Norica Nicolai: Categoric! Este dorinţa noastră şi credem că este singura garanţie a unei viitoare Preşedinţii echilibrate! Nu degeaba am spus că noi nu ne reglăm problemele la SRI şi la DNA, ca alţii!

Rep.: Profit de acest interviu şi vă întreb ce părere aveţi despre situaţia creată de solicitarea ca Laura Codruţa Kovesi să fie revocată, însă preşedintele Iohannis deja s-a pronunţat că va respinge propunerea ministrului Tudorel Toader?

Norica Nicolai: Asta se întîmplă pentru că, din păcate, avem un Preşedinte care nu înţelege Constituţia şi care nu alege s-o respecte! Cred că nu mai putem face astfel de jocuri politice în România, iar preşedintele Iohannis ar trebui să se delimiteze de imaginea lui Traian Băsescu şi să nu-l copieze în atitudine şi comportament!

Rep.: Pentru că sînteţi jurist şi era cît pe ce să fiţi chiar ministrul Justiţiei, vă întreb cum vi se pare polemica dintre Tudorel Toader, pe de o parte, şi Procurorul general, şefa DNA şi cei din secţia de procurori din CSM, pe de altă parte?

Norica Nicolai: Îmi pare rău să constat o anumită aroganţă care vine din lipsa capacităţii profesionale a procurorilor. Foarte mulţi dintre procurori aleg să se uite mai degrabă la indicaţii decît la lege, iar legea n-a mai contat în ultima perioadă pentru mulţi din România! Dacă vom reuşi să punem legea la locul ei, ţara asta mai are o şansă, atît ca suport democratic, cît şi ca viitor. Este absolut jenant acest circ făcut de procurorii din CSM care au preferat să facă o formă voalată de „odă” la adresa şefei DNA, citînd în motivarea deciziei din doamna Kovesi, aşa cum se cita odinioară din Nicolae Ceauşescu!

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: