PREMIERUL DE LA GRIVCO,PENALUL KLAUS WERNER JOHANNIS IN NEBUNIA SA A LUAT-O PE ARATURA!

18 mart.

Președintele Klaus Iohannis a susținut joi, la dezbaterea „România la Centenar”, că jocul politic mărunt a avut câștig de cauză în fața oportunității de a construi consens politic, deși a încurajat toate guvernele de după 2015 să-și asume angajarea țării în al doilea secol de modernitate.

„Am încurajat toate guvernele României de după 2015, au fost cinci, să-și asume cu maximă responsabilitate rolul de a dovedi, prin proiecte concrete, importante, implementate cu responsabilitate, capacitatea țării noastre de a se angaja în al doilea secol al său de modernitate. (…) Din păcate, jocul politic mărunt a avut câștig de cauză în fața unei rare oportunități: aceea de a construi consens politic, coeziune și angajament social în jurul unor obiective și proiecte de modernizare a țării, continuând idealurile Marii Uniri”, a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Acesta a precizat că Centenarul nu marchează doar momentele de acum 100 de ani, ci este despre întregul parcurs al României moderne și despre proiectele noastre de viitor, adăugând că Centenarul a creat în societatea românească un orizont de așteptare comparabil cu momentul aderării țării noastre, în 2007, la Uniunea Europeană.

„Regret că manifestările și proiectele dedicate Centenarului se pregătesc în lipsa unui cadru legal, care cadru nu a fost încă adoptat de Parlament. Regretabil este și faptul că, deși Guvernele succesive din ultimul an ne-au anunțat în repetate rânduri de iminența prezentării unui program național al Centenarului și a adoptării unui mecanism transparent și operațional de sprijin, acest lucru nu s-a întâmplat”, a explicat șeful statului.

Klaus Iohannis a apreciat că Centenarul este cu atât mai relevant cu cât trecerea în următorul veac coincide cu preluarea, la 1 ianuarie 2019, a Președinției Consiliului Uniunii Europene.

„România pe care ne-o dorim nu poate exista în lipsa unei autentice creșteri a competitivității, ceea ce presupune, în primul rând, un angajament susținut pentru un sistem de educație modern, deschis deopotrivă către valorile umanismului european și către nevoile mediului antreprenorial. Trebuie să stopăm declinul infrastructurii și al sistemelor publice. Trebuie să fructificăm potențialul industriilor creative și al sectorului cultural, să reunim națiunea în jurul valorilor și proiectelor coezive”, a punctat șeful statului.

La eveniment au fost invitați inițiatori ai unor importante proiecte şi manifestări dedicate Centenarului, personalități provenind din mediul academic și cultural, din administraţia publică locală și societatea civilă.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: