BUDAPESTA MERGE PE MANA LUI LIVIU DRAGNEA!

23 mart.

Ministrul de Externe al Ungariei, Szijjártó Péter, a declarat că liderul PSD Liviu Dragnea i-a promis rezolvarea situației Liceului Teoretic Romano-Catolic din Târgu Mureș și că nu există nicio îndoială că instituția de învățământ se va reînființa.

 

”Domnul Dragnea mi-a promis că situația Liceului Catolic se va rezolva, deci nu avem niciun motiv să nu ne încredem în vorbele lui (…) Nu avem nicio îndoială că se va reînființa Liceul Catolic. Și UDMR face demersuri în acest sens și se interesează cum s-ar putea să se facă acest lucru, chiar și după decizia Curții Constituționale, dar în niciun caz nu vreau ca acesta să fie un mesaj transmis prin media. Eu în continuare cred în dialog. Se vede că prin dialog am putut să rezolvăm o mulțime de lucruri. Desigur, suntem cu toții puțin nerăbdători, dar acesta e un lucru normal. Rezultate pe care le-am obținut nu le-am fi putut obține fără dialog. Lucrul important este ca Guvernul României și al Ungariei să fie în relații strânse și astfel să progresăm împreună și sper că acest lucru se va putea face și în cazul Liceului Romano-Catolic din Târgu Mureș”, a spus, joi, la Târgu-Mureş, Szijjártó Péter.

Potrivit ministrului ungar de Externe, prin dialog s-au putut atinge scopuri comune care în trecut nu ar fi crezut că pot fi atinse.

Senatul a votat înființarea Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureș, ca unitate de învăţământ preuniversitar cu predare în limba maghiară, însă Curtea Constituţională a declarat neconstituțional proiectul de lege privind înfiinţarea Liceului.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat la acel moment că decizia CCR reprezintă un mesaj ”extrem de dur” către comunitatea maghiară, potrivit căruia nu are dreptul la o școală.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: