PRESEDINTELE SENATULUI CALIN POPESCU TARICEANU: FUNCTIONARII COMISIEI UNIUNII SOROSISTE EUROPENE „ROL DE TATIC”AL AUTORITATILOR ROMANE!

23 mart.

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat joi că a felicitat-o pe Viorica Dăncilă pentru scrisoarea trimisă președintelui Comisiei Europene, susținând că demersul din cadrul MCV este o ingerință nepermisă care afectează independența justiției și e nevoie de lămuriri.

„Aseară am discutat și cu doamna prim-ministru, ne-am întâlnit la concertul lui Tudor Gheorghe. Am felicitat-o pentru scrisoarea pe care a trimis-o președintelui Comisiei Europene în legătură cu lista neagră întocmită de funcționarii de la Bruxelle în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare”, a spus Tăriceanu, la Parlament.

În ce privește faptul că tonul scrisorii trimisă de către Dăncilă Comisiei Europene este mai blând în limba engleză decât în română, președintele Senatului a precizat că tonul este aspectul secundar în această chestiune.

„E vorba de o chestiune extrem de serioasă, și mie mi se pare că… N-am știut de acea scrisoare, până în momentul în care a apărut în presă. (…) Sunt lucruri care dovedesc că unii din funcționarii de la Bruxelles, așa cum am spus-o și în trecut, nu înțeleg că între Comisia Europeană și România trebuie să fie o relație de parteneriat și unii o văd altfel, nu înțeleg că România este o țară independentă și suverană și fac astfel de scrisori și demersuri și cred că, de aceea, o clarificare este absolut necesară”, a precizat Tăriceanu.

Potrivit acestuia, nu există o schimbare de ton între România și Comisia Europeană, în urma acestei scrisori.

„Există o necesară clarificare a modului în care unii funcționari de la Comisie, nu Comisia cu președintele Comisiei. Eu sunt convins că domnia sa nu face astfel de confuzii, dar unii dintre funcționarii de acolo și-au asumat un rol care nu este normal, un fel de rol de tătic, de tutore al autorităților române. Mecanismul, vă aduc aminte, se numește de cooperare și verificare, cooperare întâi, și verificare. În cadrul mecanismului de verificare, acest demers, așa cum a fost el formulat, reprezintă o ingerință nepermisă care afectează independența justiției, pentru că acest gen de scrisori care au fost circulate la Ministerul Justiției, au ajuns la CSM, la Înalta Curte de Casație și Justiție, induc în mod clar o presiune asupra magistraților care afectează independența justiției și mi se pare inacceptabil așa ceva. Și de aceea cred că e nevoie de o clarificare, nu este nimic anormal. Important este ca pe viitor asemenea atitudini să nu se mai întâlnească”, a conchis Tăriceanu.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: