DOUA INTREBARI:ROMANIA E PREGATITA SA REVINA LA REPUBLICA MODOVA?

26 mart.

George Simion, liderul platformei unioniste Acțiunea 2012, organizatorul manifestației de la Chișinău, din Piața Marii Adunări Naționale, la care au participat peste 100.000 de oameni ce au scandat ”Jos hotarul de la Prut!”, ne răspunde la două întrebări esențiale.

– Astăzi ați citit „Proclamația Marii Adunări Centenare”, în care se solicită că Parlamentul României, în şedinţa solemnă din dată de 27 martie, să adopte o decizie pentru „reîntregirea naţională prin mijloace paşnice ale democraţiei parlamentare şi în limitele Constituţiei României”. Care sunt în acest moment șansele reîntregirii?

– Cunoaștem faptul că în România, peste 80% din populație vrea unirea cu Republica Moldova și mai știm că în Republica Moldova, peste 130 de localități au votat în Consiliile locale Declarații de Unire cu România începând cu 23 ianuarie, iar procentul celor care sunt în favoarea reîntregirii naționale crește de la lună la lună. Am văzut astăzi 100.000 de oameni în Piața Adunării Naționale, veniți din toate raioanele și de peste hotare, care au cerut într-un glas clasei politice din România și din Republica Moldova urgentarea procesului de Reunificare. Anul 2018 este un prilej unic, istoric, așteptat, să se creeze o majoritate unionistă peste Prut, a cărei voce să găsească un răspuns pe măsură la București: România e pregătită pentru revenirea Republicii Moldova acasă.

– Ați avut mesaje de susținere din partea a trei partide: PMP, USR și PSD, unele reprezentate de eșalonul doi sau 3. Este suficient? Cum comentați susținerea clasei politice din România?

– Alianța pentru Centenar a invitat la manifestația din Piața Marii Adunări Naționale reprezentanți din partea tuturor partidelor politice din România și din Republica Moldova, așa cum a invitat și primarii și consilierii locali care au votat Declarațiile de Unire. Acum, când se împlinesc 100 de ani de la Centenarul Unirii Basarabiei cu România, fiecare dintre noi, indiferent de partidul sau asociația din care face parte, are menirea să conștientizeze necesitatea coagulării tuturor eforturilor în sensul refacerii unității naționale, care se află mai presus de interesele electorale sau personale trecătoare. Primul lucru pe care îl așteptăm din partea Parlamentului României, și cel mai firesc, este că pe 27 martie să adopte o declarație prin care să își asume un rol fundamental, decisiv, în  procesul de înfăptuire a Reunirii.

Foto: UNIMEDIA

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: