„PROCESUL” LUI JOHANNIS SI KOVESI LA CNCD!

26 mart.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) are programate luni audieri în legătură cu sesizarea care îi vizează pe preşedintele Klaus Iohannis şi pe șefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, reclamați pentru folosirea termenilor de penali și inculpați.

Ședinţa a fost amânată în urmă cu două săptămâni pentru 26 martie, pentru a oferi dreptul petenţilor de a studia punctele de vedere ale reclamaţilor.

„Luni vor fi doar audieri, nu se va dezbate plângerea. Părţile au posibilitatea să vină la audieri. În măsura în care nu doresc, nu vin. Au depus puncte de vedere şi se va dezbate speţa în şedinţă cu părţile care vor fi prezente. Părţile îşi exprimă punctul de vedere, se va răspunde la întrebări, se discută excepţii, pe fond, fiecare îşi prezintă apărarea. Ulterior, titularul de dosar (n.r. un membru al Colegiului Director al CNCD) va întocmi un raport. Când acesta îşi termină raportul, îl trimite fiecărui membru al Colegiului Director şi îl va pune pe ordinea de zi pentru o următoare şedinţă de soluţionare de plângeri a Colegiului Director. Mâine nu se ia nici o decizie”, a precizat, pentru Agerpres, preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, Asztalos Csaba.

Iohannis și Kovesi au fost reclamați la CNCD în luna februarie de către publicația online luju.ro pentru declarațiile acestora privind „penalii” și „inculpații”.

Site-ul menționa atunci că în susținerea sesizării de la CNCD a invocat „chiar jurisprudența Consiliului, respectiv Hotărârea nr. 400 din 09.09.2015 a Consiliului care a sancționat cu amendă contravențională în cuantum de 3000 lei o persoană care a proferat afirmații discriminatorii la adresa persoanelor homosexuale”.

Președintele a declarat, printre altele, luna trecută că „niște penali fac o încercare disperată să atace și să discrediteze DNA și conducerea acestei direcții”. „Această încercare este una jalnică și neconvingătoare, iar opinia mea despre munca DNA o cunoașteți, dar îmi face plăcere sa o repet. După parerea mea DNA și conducerea fac o treabă foarte bună, iar această încercare de atac din partea unor penali e de natură să-mi confirme că DNA face o treaba bună”, a susținut Iohannis.

La rândul său, Laura Codruța Kovesi a vorbit despre „un festival disperat al inculpaților, care spun neadevăruri, părți de adevăr”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: