ICCJ DIN NOU CU JALBA LA CCR!

30 mart.

Înalta Curte de Casație și Justiție a sesizat Curtea Constituţională în cazul Legii privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

„Înalta Curte de Casație și Justiție, constituită în Secții Unite (…) s-a întrunit pentru sesizarea Curții Constituționale în vederea exercitării controlului de constituționalitate, înainte de promulgare, asupra Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, la cererea Secției Penale a instanței supreme. Din totalul de 111 judecatori în funcție, au fost prezenți 74 de judecători. În urma dezbaterilor, deliberând, Secțiile Unite au hotărât să fie sesizată Curtea Constituțională cu privire la neconstituționalitatea dispozițiilor Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor”, precizează ÎCCJ.

Decizia a fost luată după ce luni plenul Senatului a aprobat, în calitate de for decizional, modificarea celor trei legi ale Justiției – 303/2004 privind Statutul procurorilor şi judecătorilor, 304/2004 privind organizarea judiciară și 317/2004 privind organizarea şi funcţionarea CSM.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: