DUPA VIOLENTELE DIN FASIA GAZA: TARYYIP ERDOGAN L-A NUMIT PE OMOLOGUL SAU ISRAELIAN BIBI NENTANYAHU „TERORIST”!

2 apr.

Președintele turc Tayyip Erdogan l-a numit pe omologul său israelian Benjamin Nentanyahu „terorist”, după ce 15 protestatari palestinieni au fost împuşcaţi mortal în confruntările cu armata israeliană, izbucnite la frontiera Israelului cu Fâșia Gaza, relatează site-ul agenției Reuters.

Israelul a încercat să justifice uciderea celor 15 de palestinieni în timpul protestelor de vineri, iar premierul Netanyahu postat pe platforma Twitter că armata israeliană nu va fi „primi o prelegere din partea celor care au bombardat populații de civili”.

„Nu avem rușinea invadării, Netanyahu. Ești un invadator, iar în acest moment te afli pe acel teritoriu ca un invadator. În același timp, ești un terorist”, a declarat președintele turc Erdogan.

„Sunteți un stat terorist. Este cunoscut ceea ce ați făcut în Gaza și în Ierusalim. Nimeni din această lume nu vă place”, a adăugat liderul de la Ankara.

Zeci de mii de palestinieni au participat vineri la „Marşul întoarcerii”, organizat de mişcarea islamistă Hamas pentru încurajarea revenirii refugiaţilor palestinieni pe teritoriul israelian. Armata israeliană a mobilizat zeci de lunetişti pentru aceste proteste violente, iar ministrul israelian al Apărării, Avigdor Lieberman, a avertizat că oricine se apropie de gardul dintre Israel şi Fâşia Gaza se expune riscurilor.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: