BBC.NEWS.FOSTUL PRESEDINTE AL BRAZILIEI LUIZ INACIO LULA DE SILVA VA AJUNGE IN INCHISOARE!

5 apr.

 Fostul președinte brazilian Luiz Inacio Lula da Silva va fi încarcerat pe durata judecării recursului dosarului în care a fost găsit vinovat de corupție, fiind condamnat la 12 ani de închisoare, a decis, joi, Curtea Supremă din Brazilia, informează site-ul postului BBC News.

Lula a primit o pedeapsă de 12 ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de luare de mită. El a cerut să rămână în libertate pe durata judecării recursului, însă judecătorii Curții Supreme i-au respins cererea.

Lula da Silva a primit mită 3,7 milioane de reais (1,2 milioane de dolari) din partea firmei de construcţii OAS SA. Suma reprezintă echivalentul modernizării unui apartament al preşedintelui situat pe o plajă, în schimbul acordării unor contracte avantajoase cu grupul Petroleo Brasileiro.

Fostul președinte al Braziliei pretinde că acuzațiile care i se aduc sunt motivate politic și au scopul să îl împiedice să candideze la alegerile prezidențiale programate pentru luna octombrie.

Lula a fost președinte al Braziliei între 2003 și 2001. Potrivit sondajelor, în cadrul alegerilor din 2018, acesta era candidatul cu cele mai mari șanse de a câștiga competiția electorală.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: