CSM CERE CSAT HOTARAREA DIN 2005!

5 apr.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) solicită instituţiilor judiciare care au încheiat protocoale de cooperare cu serviciile de informaţii să declasifice aceste documente. De asemenea, plenul CSM a decis, în ședința de miercuri, să ceară CSAT hotărârea din 2005 invocată în protocolul din 2009 încheiat între Parchetul General și SRI, potrivit unui comunicat. Totodată, Consiliul solicită și un punct de vedere de la Ministerul Justiției privind protocolul din 2009. De asemenea, CSM a cerut Parchetului General protocolul încheiat în anul 2003 între SRI și PNA, fostul DNA.

Solicitările plenului CSM, integral:

„1. Transmiterea către Consiliul Superior al Magistraturii a protocoalelor încheiate cu structuri/servicii de informaţii, în materialitatea lor, de către instituţiile din cadrul sistemului judiciar care au comunicat existenţa unor asemenea protocoale.

  1. Transmiterea unei solicitări către instituţiile emitente, în vederea demarării procedurilor necesare pentru declasificarea protocoalelor.
  2. Emiterea unei adrese către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru a se comunica dacă Protocolul încheiat în 2009 (declasificat) a fost denunţat în mod formal şi prin ce act.

  3. Transmiterea unei solicitări către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi curţile de apel, pentru a comunica dacă au existat sau există protocoale clasificate încheiate între instanţe şi parchete.

  4. Emiterea unei adrese către Ministerul Justiţiei, pentru a exprima un punct de vedere cu privire la efectele şi conţinutul Protocolului de cooperare încheiat între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Serviciul Român de Informaţii în anul 2009.

  5. Transmiterea unei solicitări către CSAT în vederea comunicării Hotărârii nr. 17/2005, iar în situaţia în care hotărârea are caracter secret, să se aprecieze asupra desecretizării.

  6. Emiterea unei adrese către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu solicitarea de a comunica protocoalele menţionate la art. 64 alin. (2) din Protocol precum şi Protocolul încheiat în anul 2003 între Parchetul Naţional Anticorupţie şi Serviciul Român de Informaţii, precum şi de a lua măsurile necesare în vederea desecretizării acestora.

  7. Transmiterea unei solicitări către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru a comunica:

– dacă au fost constituite echipe operative comune, numărul acestora, data constituirii, precum şi aria de acţiune a acestora sub aspectul activităţilor procedurale întocmite;

– dacă a existat un flux de informaţii şi s-au realizat comunicările prevăzute la art. 6 din Protocol, aria acestor comunicări, numărul şi data acestora;

– dacă au existat comunicări în temeiul art. 7 alin. (1) din Protocol, cu excepţia infracţiunilor prevăzute în Legea nr. 51/1991;

– dacă s-au întocmit rapoarte de evaluare periodică cu privire la criteriile de aplicare a Protocolului şi comunicarea acestora;

– instituţiile din cadrul sistemului judiciar către care a fost înaintat Protocolul;

– instituţia la iniţiativa căreia s-a realizat încheierea Protocolului;

– dacă există acte adiţionale, acte subsecvente la acest Protocol.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: