DANA GARBOVAN,PRESEDINTA UNJR IN LEGATURA CU CELE 67 DE PROTOCOALE:”SUNT ABSOLUT SOCATA!”

5 apr.

Preşedinta Uniunii Naționale a Judecătorilor din România (UNJR), judecătoarea Dana Gîrbovan, s-a declarat șocată, într-o intervenţie prin videoconferinţă în plenul CSM de miercuri, de faptul că instanța supremă a semnat un protocol cu un serviciu de informaţii.

„Am înțeles că au fost încheiate protocoale de către Înalta Curte – sunt absolut șocată, trebuie să vă mărturisesc – de către Inspecția Judiciară, CSM și procurorul general. În ceea ce privește ÎCCJ, aș vrea să îl întreb pe domnul Olaru când a fost încheiat acest protocol și cu cine, cu care anume serviciu de informații? (…) Pentru mine este absolut șocant să aflu că ÎCCJ, care este vârful puterii judecătorești, președintele Înaltei Curți reprezintă puterea judecătorească, a semnat protocoale de colaborare cu un serviciu de informații, pentru că este dincolo de imaginația mea ce ar putea conține un astfel de protocol”, a afirmat Dana Gîrbovan.

Drept răspuns, vicepreședintele CSM, Codruț Olaru, a precizat: „Cu mare plăcere aș face acest lucru. Am spus că toată corespondența pe care CSM a primit-o de la instituțiile partenere, de la cele ale sistemului judiciar, este una clasificată. Să diseminăm acum în spațiul public data încheierii protocolului, obiectul acestui protocol, data potențialei denunțări, unilaterale sau bilaterale acestui protocol excede unui astfel de cadru. (…) Această discuție să o aveți cu președinta Înaltei Curți, e cea mai în măsură să aibă acest dialog”.

Codruţ Olaru a anunţat, în şedinţa plenului Consiliului de miercuri, că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Inspecţia Judiciară, CSM însuși şi Parchetul General au încheiat protocoale cu serviciile.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: