MARK ZUCKERBERG IN FATA CONGRESULUI AMERICAN AUDIAT IN CAZUL CAMBRIDGE ANALYTICA:”SUNT RESPONSABIL SI IMI PARE RAU!”

11 apr.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/zjwidMlbLS4&#8243; frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen>

Mark Zuckerberg a fost audiat în fața Congresului american în legătură cu scandalul Cambridge Analytica.

 

Zuckerberg spune că îi pare rău pentru ce s-a întâmplat.

Fragmente din declarația sa de deschidere, unele părți fiind memorate: „Este clar că nu am făcut destul pentru a preveni ca astfel de „unelte“ să facă rău. Mă refer la difuzările de ştiri false, la ingerinţele străine în alegeri, la promovarea unor mesaje care instigă la ură, la dezvoltarea de aplicaţii şi la protejarea datelor private. Nu am avut o perspectivă a responsabilităţii suficient de largă, iar aceasta a fost o mare greșeală. A fost greșeala mea, și îmi pare rău. Am înființat Facebook, îl conduc, și se responsabil de ce se întâmplă aici“.

„Prioritatea mea a fost întotdeauna misiunea de a conecta oamenii, să construim o comunitate și să aducem lumea mai aproape. Am început cu Fscebook pe vremea când eram în facultate. A trecut multă vreme de atunci. Servim acum mai mult de două miliarde de oameni din întreaga lume, și în fiecare zi, oamenii folosesc serviciile noastre pentru a sta conectațicu oamenii care pentru ei contează cel mai mult. Cred foarte tare în ceea ce facem. Și când trebuie să facem față acestor provocări, știu că o să privim în urmă și vom vedea oameni ajutați să intre în contact și vom da oamenilor vocea unei forțe pozitive în lume“.

„Cred că este important să le spunem oamenilor cum vor fi folosite informațiile lor. De fiecare dată când un utilizator distribuie informații, el este întrebat despre comunitatea (prieteni, familie, etc) cu care acesta vrea să le împartă. Politicile de confidențialitate sunt foarte confuze“, spune el adăugând că cât vor deveni mai lungi termenele de acord, cu atât mai puțini oameni vor fi de acord să foloseascî serviciul.

„Nu poți opri o treime din informații“, a spus Zuckerberg, atunci când este întrebat despre cum se poateopri vizualizarea advertorialelor la un produs care nu-l interesează pe user. „Am făcut multe greșeli în conducerea companiei. Cred că este aproape imposibil să consttruiești o companie în dormitor și apoi să o dezvolți până la nivelul la care este acum fără a face unele greșeli. Și pentru că serviciul nostru este despre ajutarea oamenilor să se conecteze și să se informeze acele greșeli au fost diferite“.

Mark Zuckerberg a mărturisit că firma pe care o conduce „lucrează” cu echipa procurorului special Robert Mueller care anchetează cazul ingerințelor Rusiei în scrutinul prezidențial din SUA.

Întrebat în cursul audierii sale în Congresul SUA dacă firma Facebook a fost contactată de echipa procurorului special Mueller, Zuckerberg a răspuns afirmativ.

„Da. Știu că lucrăm cu ei”, a afirmat șeful Facebook, care însă nu a oferit mai multe detalii, explicând că dorește să nu încalce vreo regulă privind confidențialitatea.

„Munca noastră cu procurorul special este confidențială și vreau să mă asigur că nu dezvălui ceva ce este confidențial într-o ședință deschisă”, a declarat șeful Facebook.

Zuckerberg a precizat că nu se numără printre cei care au fost audiați de echipa lui Mueller.

 <iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/7FyzeuXI-kM&#8221; frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen>

 

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: