PRESEDINTELE SENATULUI CALIN POPESCU TARICEANU ATAC DEVASTATOR LA ADRESA TRIADEI JOHANNIS+KOVESI+COMISIA EUROPEANA CU PRIVIRE LA SCANDALUL PROTOCOALELOR SECRETE INCHEIATE DE INSTITUTIILE DE FORTA SI INSTITUTIILE JUDICIARE!

11 apr.

 

Imagini pentru IOHANNIS,TARICEANU,KOVESI,POZE

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marți, făcând referire la sistemul judiciar, implicit la existența și funcționarea protocoalelor ani de zile, că o responsabilitate are și Comisia Europeană, dar nu își va asuma acest lucru.

 

„Comisia Europeană are o responsabilitate cu tot ce se întâmplă, nu îmi imaginez că iși va asuma responsabilitatea. Nouă ne revine această responsabilitate. Ce să facă Comisia Europeană? Că au făcut o treabă superficială? Că au știut și nu au făcut nimic? Rămâne ca noi să ne facem treaba și cred că nu e mult spus dar trebuie să existe niște răspunderi. Aceste încălcări la legislatie penală, adăugări la lege, aceste protocoale adăugau și încălcau, nu pot să rămână la nivel de simple constatări, cred că trebuie să fie responsabilități asumat”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Antena 3.

Tăriceanu a afirmat la finalul lunii ianuarie, că reacţiile din ultima perioadă ale liderilor Uniunii Europene, referitoare la România și la modificările aduse legilor Justiției, au arătat că există o denaturare a informaţiilor care ajung la forurile europene.

Despre revocarea lui Kovesi

Călin Popescu Tăriceanu a mai declarat marți, întrebat dacă va fi sesizată Curtea Constituțională, în cazul în care președintele Klaus Iohannis va refuza revocarea Laurei Codruța Kovesi, că rolul ar reveni Guvernului și premierul trebuie să își asume această poziție.

„Cred că va ajunge la CCR (n.r.: în cazul refuzului președintelui de a revoca procurorul șef al DNA). Dar dacă analizăm lucrurile cum sunt, conflictul poate să fie între Executiv și președinte, deoarece raportul este făcut de ministrul Justiției, în raport cu președintele. Sigur, Constituția dă dreptul și președinților celor două Camere, dar lucrurile sunt foarte clare și vom vedea că logic ar fi ca ministrul Justiției și premierul să fie cel care se sesizează în acest caz. Nu este justificată sesizarea Curții în această situație, e doar o acțiune suplimentară. CCR a decis în mod lipsit de echivoc că președintele nu are un rol esențial privind numirea și revocarea și decizia e limpede. (…) Trebuie să vedem decizia președintelui, nu am discutat foarte mult, dar premierul, oricare ar fi el, trebuie să își asume rolul, nu trebuie să fie altcineva, mai ales că au ministrul al justitiei care e autoritate în domeniu, mă aștept ca guvernul să își asume această soluție”, a spus liderul ALDE.

Întrebat dacă președintele Klaus Iohannis ar trebui să accepte cererea de revocare, președintele Senatului a precizat: „Ține de modul în care președintele înțelege să își exercite mandatul. (…) Au apărut protocoalele și modul în care opera DNA prin unitățile de elită, toate informațiile din spațiul public, încălcările Constituției, cuprinse inclusiv în raportul ministrului Justiției (n.r.: raportul privind revocarea procurorului șef al DNA), este greu ca aceste lucruri să fie ignorate”, a mai spus Tăriceanu.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: