DIVERSIUNEA COTROCENILOR PENTRU BLOCAJUL PROTOCOALELOR: TROMPETA JOHANNISTA ANTENA 3 SI „RAZBOIUL”TRUMP-PUTIN!

12 apr.

Imagini pentru IOHANNIS,COLDEA,HELLVIG,POZE

Agenda publică din România s-a înțepenit în protocoalele SRI – Parchetul General. Nimeni nu vrea să treacă peste cele rămase necunoscute. Adică de protocolul SRI – Livia Stanciu (restul personalului făcînd plecăciuni de ghiocel). Despre multe protocoale încă nu știm mare lucru. Și nici președintele Iohannis nu vrea să pună umărul la desecretizarea lor. România, condusă în cel mai rudimentar amestec al serviciilor secrete în viața publică și economică, nu întoarce foaia de la protocoale. Nu schimbă subiectul nici dacă începe un nou război în Siria. Jumătate sau trei sferturi din România consideră că protocoalele sunt o găselniță prin care un grup politic exercită un control asupra societății. Alții zic că ele sunt o adăugare grosolană la legile existente. În același timp, protocoalele sunt niște pași ai SRI în politică, în economia de piață, în presă și chiar în cultura română. Alții, mai puțini, înrolați sub steagul #Rezist, susțin că protocoalele ajută la combaterea corupției. Iar corupți sunt toți cei care au apucat să facă un ban fără să lucreze la o multinațională. Adevărul este că protocoalele au la bază o formă primitivă de corupție, de învîrteală, născută prin 1991-1996. Cică pe vremea FPS-ului condus de Emil Dima funcționau niște „protocoale“ cu SRI și SIE în materie de privatizare. Strategice sau nu, privatizările trebuiau avizate de cele două servicii secrete românești. Nu care cumva să vină spionii să pună stăpînire pe industria românească rămasă de la Ceaușescu. Nu care cumva să vină vreun spion travestit în investitor. Toți cumpărătorii trebuiau să fie avizați de serviciile noastre secrete. Și pentru că mai tuturor străinilor România le mirosea a țară controlată de Securitate, iar Securitatea nu găsea investitori, cineva a venit cu ideea să pună în aplicare o super-găselniță. S-a început cu trimiterea a oarece resurse financiare la acoperiții de peste hotare, care să se întoarcă acasă ca mega-investiori străini. Era asaltată România de investitori străini? Era! Veneau cu duiumul, căci Vestul și mai ales comunitățile românești erau pline de trimișii băieților! Era folositoare Securitatea în economia de piață și la privatizări? Mai mult decît folositoare! Era și interesată. Se amesteca și ea la porționarea bidoanelor cu miere rămase din comunism!

Protocoalele de mai tîrziu, cele care îl ajutau pe Florian Coldea să folosească antiterorismul și anticorupția centrate pe politicieni români, pe oameni de afaceri și pe moguli de presă, au ajuns să funcționeze ca unse. Mai pe scurt și mai simplu: cu protocoalele semnate ca o grefieră de Codruța, SRI-ul a preluat controlul nu doar în presă și în economie, ci și pe sentințele instanțelor de judecată. Adică pe acea parte a statului de drept prin care erau reglate interese materiale, financiare și politice. Interese de securitate? Mai ușor cu acestea! România n-a prea fost subiect de terorism decît la bețiile parlamentarilor și la acapararea resurselor și a segmentelor de piață. Doi unguri zăltați și cu idei trăsnite și trei arăbuși pîrliți erau prea puțin pentru bombe. Din ei, doi-trei amenințau republica atunci cînd beau cafea la terasa cîndva proprietate a fiului lui Toni Greblă (comunicat important al SRI). SRI-ul cel antiterorist, cel viteaz și bun partener cu aliații de peste Ocean a tocat zeci și sute de milioane pe supravegheri de doi lei sau chiar închipuite, cheltuind zilnic cîte 3.000 lei pentru a expulza cîte un caraghios la 3-4 ani.

Principalii generali și colonei amestecați în contractele și achizițiile din firmele lui Sebastian Ghiță sau în contractele cîștigate de madam SIVECO, ajunsă acum (ca și firmele geniului de pe axa Ploiești – Belgrad) în pragul falimentului, au devenit un fel de nababi din umbră. În numele apărării României, au ciugulit sau chiar au vămuit hălci importante din bugetul statului. Au fixat reguli, au stabilit cîștigătorii jocului politic și au lansat campanii de curățenie morală, susținute cu demonstrații de anvergură, desfășurate în piețele publice. Ba, au pus umărul la imaginea externă a vîrtosului proces de combatere a corupției, comandînd articole elogioase.

Protocoalele puse la cale de o absolventă mediocră a Facultății de Drept din Cluj-Napoca și de un mediocru ofițer de informații n-au fost decît tehnici de control al societății românești. Mai corect spus, asupra politicii, economiei și a presei. Asupra agriculturii, nu, pentru că le puțea amîndurora!

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: