FAKENEWS: PRESEDINTELE USA DONALD TRUMP SI VLADIMIR PUTIN ,PRESEDINTELE RUSIEI SE VOR INTALNI LA WASHINGTON DC:PRESA JOHANNISTO-SOROSISTA ROMANEASCA PACALITA DE DONALD TRUMP!

12 apr.

Imagine similară

Donald Trump a anunțat pe Twitter începutul unei posibile confruntări ruso-americane. „Rusia spune că va doborî orice rachetă lansată spre Siria. Pregătește-te, Rusia, pentru că ele vor veni, noi, frumoase și «inteligente»! Nu ar trebui să fiți parteneri cu Animalul care își omoară poporul cu gaze și se bucură făcând asta.“  „Relaţiile noastre cu Rusia sunt în acest moment în situaţia cea mai rea de până acum, inclusiv comparativ cu Războiul Rece. Nu există motive pentru această situaţie. Rusia are nevoie să o ajutăm economic, un lucru pe care l-am face uşor, şi avem nevoie să coopereze toate naţiunile. Să oprim cursa înarmării?.“ Trump și-a anulat un turneu în America Latina, iar șeful Pentagonului, James Mattis, și-a anulat o deplasare în California – semnale că lovitura militară se apropie.

Armele chimice par să „repare“ greșelile comise de diplomațiile occidentale ce au permis reafirmarea puterii ruse. Un atentat cu gaz toxic pe teritoriu britanic și unul în Siria, puse pe seama Rusiei, respectiv a complicității Rusiei, răstoarnă paradigma relației Vest-Est instalată după venirea la putere a lui Donald Trump. Președintele SUA nu mai poate decide decât amploarea atacului – daca va renunța, riscă să pară un bufon.

Rusia: navele SUA vor fi atacate

Trump a reacționat la o declarație a ambasadorului rus în Liban. „Dacă va veni o lovitură din partea americanilor… rachetele vor fi doborâte și vor fi doborâte și platformele de pe care au fost lansate“, a declarat ambasadorul Alexander Zasypkin pentru televiziunea libaneză al-Manar, patronată de organizația proiraniană Hezbollah. Diplomatul rus a arătat că perspectiva unei confruntări „trebuie înlăturată și de aceea avem nevoie de negocieri.“ Ulterior, purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse a adăugat: „În Siria se află un număr mare de ruși, iar Rusia va face totul pentru a-și proteja oamenii din Siria“.

USS Truman, în drum spre Siria

Cum varianta unui atac militar este foarte probabilă, Eurocontrol, agenția UE pentru controlul traficului aerian, a emis o notificare de 72 de ore privind potențiale perturbări ale comunicațiilor radio în estul Mediteranei, din cauza lansării unor rachete asupra Siriei. Situația din apropierea coastelor Siriei este deja extrem de tensionată. Rusia a acuzat că SUA au adus aici distrugătorul USS Donald Cook, echipat cu rachete Tomahawk, fără să notifice partea rusă. Mai mult, SUA au trimis spre estul Mediteranei grupul de luptă al portavionului USS Harry Truman. Analiștii arată că portavionul, aflat acum pe coasta estică a SUA, va avea nevoie de cel puțin zece zile pentru a ajunge la destinație, iar o lovitură puternica asupra Siriei nu va putea avea loc decât după 22 aprilie.

Paralizie la ONU

Declarația ambasadorului rus și reacția președintelui Trump au venit la scurt timp după ce Rusia s-a opus în Consiliul de Securitate ONU lansării unei anchete privind presupusul atac chimic din Siria ce a avut loc sâmbătă, 7 aprilie. China s-a abținut la votul din CS ONU. Organizația Mondială a Sănătății arată că 500 de oameni sunt internați în urma presupusului atac chimic de la periferia estică a Damascului. Moscova susține că Statele Unite vor să folosească acest presupus atac drept pretext pentru acțiuni împotriva regimului lui Bahar al-Assad. „Vrem să sperăm că toate părțile se vor feri să facă un asemenea pas, care în primul rând nu ar fi provocat de ceva real și, în al doilea rând, ar destabiliza și așa fragila situație din regiune“, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, cu referire la posibila intervenție militară a SUA și a aliaților.

Începutul războiului cu Iranul

Statele Unite se consultă cu aliații în vederea unui posibil răspuns militar împotriva regimului Assad, transmit agențiile internaționale de presă. „Căutăm un răspuns coordonat, oricare ar fi acesta“, a spus purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat. Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că Franţa, Marea Britanie şi Statele Unite vor anunţa în următoarele zile strategia de răspuns. Aflat la Paris, prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman a declarat că țara sa „este gata să coopereze cu aliații, dacă va fi necesar un răspuns militar în Siria.“ O poziție similară pare să aibă și Israelul; un înalt oficial guvernamental a declarat că premierul Benjamin Netanyahu consideră că SUA vor lovi Siria. Sunt reacții ce arată limpede că războiul început în 2011 în Siria nu are a face doar cu jihadismul din regiune, ci mai ales cu împiedicarea formării unei axe șiite Teheran-Bagdad-Damasc-Beirut, prin îndepărtarea regimului Assad, limitarea expansiunii ruse și crearea unui „NATO sunnit“ dominat de Arabia Saudita, în colaborare cu Israelul și coordonat cu Washingtonul.

Adevărata bătălie se duce la Washington

Răsturnările de plan de la Washington arată că în Statele Unite se duce un război mai crâncen decât cel din Siria, cu desfășurări de forțe mai spectaculoase decât cele ale portavioanelor din Mediterana.

Pe 29 martie, președintele Trump anunța: „Vreau să ne retragem. Vreau să aducem acasă trupele din Siria“. Și-a surprins atunci chiar și cei mai apropiați colaboratori, pentru a nu mai vorbi de cercurile radicale din Pentagon și Departamentul de Stat. Ulterior, pe 3 aprilie, Trump a lăsat să se întrevadă tactica sa: „Arabia Saudită este interesată de decizia asta, iar eu am spus: «Dacă vreți să stăm, poate ar trebui să plătiți»“. Pe 9 aprilie, John Bolton preia funcția de consilier pentru Securitate al președintelui, urmând ca în curând Mike Pompeo, fost șef CIA, să devină secretar de stat; este cea mai războinică echipă de la Washington din epoca modernă, scrie presa americană. Întâmplător sau nu, cu două zile înainte de sosirea lui Bolton la Casa Albă se produce presupusul atac cu arme chimice din Siria, într-o zonă în care rebelii anti-Assad ajunseseră deja la un acord de retragere cu Damascul. Ca și în cazul spionului rus otrăvit în Marea Britanie, probele sunt vagi. Brusc, președintele Trump renunță la retragere și avertizează că va urma chiar un conflict cu Rusia. Imediat ce adoptă acest discurs, Trump devine mult mai curajos cu Robert Mueller, procurorul FBI care paralizează administrația SUA prin anchetarea implicării Rusiei în alegerile din 2016. Odată ce a devenit agresiv cu Rusia și a considerat că nu mai poate fi constrâns de FBI, Trump declară, pe 10 aprilie, că are autoritatea de a-l demite pe Mueller.

Dați războiului o șansă

Presa americană de main stream exultă. SUA au trimis militari în Siria pentru a ajuta la înfrângerea grupării jihadiste Stat Islamic, nu pentru a îndepărta regimul Assad, însa presa americană insistă acum doar pe atrocitățile comise de regim, chiar și în lipsa probelor concludente, pentru a justifica o intervenție în virtutea „dreptului de a proteja“ civilii. La fel exultă și senatorii John McCain și Lindsey Graham, cei care au speculat imediat presupusul atac chimic pentru a spune că Trump l-a „încurajat“ pe Assad cu anunțul retragerii și că întreaga aviație siriană trebuie distrusă. Partida neoconservatoare Bolton-McCain-Graham este câștigătoare de etapă. Trump obține în schimb o relaxare a lațului strâns de FBI în jurul administrației sale. Președintele SUA a moștenit un război, iar noua sa echipă, impusă de circumstanțele create de procurori, l-a convins să dea moștenirii o șansă, să înceapă îngrădirea Iranului și a acțiunilor ruse în Orientul Mijlociu.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: