LOVITURA DE PALAT LA ORDINUL LUI JOHANNIS IMPOTRIVA NOULUI PDL: HEMORAGIA LUI LUDOVIC ORGAN,SCUZE,ORBAN!

15 apr.

Imagini pentru ORBAN,IOHANNIS,POZE

 

Atitudinea liderului Noului PDL Ludovic Orban față de mai mulți colegi de partid de-ai săi nu îi lasă deloc rece pe majoritatea liberalilor care ocupă funcții publice. Nici modul în care relaționează șeful liberalilor cu PSD și ALDE nu este pe placul majorității activului de partid. Și asta, pentru că în afară de cei care ocupă anumite poziții grație voinței electoratului, nimeni altcineva nu a mai primit vreo funcție sub conducerea lui Orban. Alte sinecuri nu au mai fost negociate cu alianța de guvernământ și nu au fost obținute nici la centru, nici în teritoriu.

Până și interimatul susținut de fostul lider al Noului PDL Raluca Turcan a adus câteva funcții de conducere pentru formațiunea Brătienilor, grație unui joc abil al negocierii, în schimbul a diverse trocuri politice la votul dintre cele două Camere ale Parlamentului. Numirea fostului deputat al Noului PDL Eugen Nicolăescu pe postul de viceguvernator al BNR în luna mai a anului trecut este doar un exemplu de succes al târguielilor politice de culise. În timp ce, cei mai vocali contestatari ai lipsei de performanță a partidului condus de Ludovic Orban au decis să spună lucrurilor pe nume și fie au plecat ulterior din partid, fie își așteaptă acum verdictul, mai nou, alți liberali vor să i-o „coacă“ liderului lor.

Tăriceanu, mai atractiv decât șeful lor

Recentele date din cele două sondaje de opinie privind intenția de vot a electoratului la europarlamentarele din mai anul viitor le-a pus capac mai multor liberali cu ștate vechi în partid. Aceștia sunt nemulțumiți de faptul că Noul PDL tot pe locul al doilea s-ar clasa în preferințele românilor, deși PSD s-a erodat atât de mult la guvernare. Chiar dacă nu ar recunoaște deschis niciodată, în opinia majorității senatorilor și deputaților liberali singura cauză pentru această lipsă de performanță este stilul lui Ludovic Orban de a face politică. O altă nemulțumire majoră și greu de explicat pentru peneliști este evoluția spectaculoasă a ALDE, mai ales că, cel care concertează extinderea și întărirea ALDE în teritoriu este secretarul general al formațiunii concurente, Daniel Chițoiu. Acesta este considerat în mediile politice drept un personaj lipsit de orice fel de carismă. „E greu de înțeles cum Chițoiu are atâta succes. E și mai greu de conceput ca acest personaj să îi ia locul lui Tăriceanu la conducerea partidului, dacă el va ajunge președintele României. Tăriceanu are farmecul lui, are o istorie favorabilă în spate ca premier, însă Chițoiu…“, apreciază unul dintre liberalii nemulțumiți de direcția în care se îndreaptă PDL cu Orban. Acesta admite că nu va pleca la ALDE, în ciuda figurii frumoase și de viitor pe care formațiunea politică a lui Călin Popescu-Tăriceanu ar putea să o facă. „Am tot auzit că mulți colegi or să plece la Tăriceanu până în vacanța parlamentară (n.r. 1 iulie) și chiar peste vară. Unii se vor europarlamentari și la noi nu vor încăpea pe liste, că nu îi vrea liderul…“, ne-a mai dezvăluit, sub protecția anonimatului, un ales liberal.

Peneliștii novice ar ceda tentației puterii

Senatorii și deputații liberali aflați la primul mandat sunt printre primii suspectați că ar lăsa baltă opoziția ca să se înregimenteze la ALDE. Însă pe lângă aceștia, în teritoriu se spune că și alți factori decidenți din PNL, aflați pe diverse funcții publice de conducere, vor ceda tentației puterii. Mulți dintre aceștia provin din vechiul PDL și se declară sătui până la refuz de fricțiunile fără sfârșit cu vechii liberali. Dacă unii votează la vedere prin diverse consilii, cot la cot cu puterea, ca să-și asigure noi mandate după viitoarele alegeri, cât și ca să se bucure de diverse partipriuri de afaceri, alții continuă, pe furiș, negocierile cu cei de la ALDE, spre disperarea lui Ludovic Orban.

Aleșii care i-au scăpat printre degete

O serie de parlamentari PDL au părăsit formațiunea din momentul în care Ludovic Orban a fost votat președinte. Unele nereguli în cadrul alegerilor interne, lipsa democrației, răfuielii între foștii pedeliști și liberali sau deviațiile de la linia partidului sunt motivele invocate de demisionari. Senatorul de Constanța Vergil Chițac, a plecat în septembrie 2017 din PNL. Deputatul de Arad Eusebiu Pistru s-a despărțit de PDL în decembrie 2017, înscriindu-se imediat în ALDE. Deputatul de Mureș Doru Oprişcan a demisionat și el luna trecută. Un alt scandal mocnește și cu deputatul Mugur Cozmanciuc la Neamț. Mai mult, Biroul politic al Noului PDL a decis recent demiterea conducerii Sector 3, în frunte cu președintele Florin Alexe, fost deputat al partidului.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: