LUDOVIC ORBAN FIUL SECURISTULUI DIN ANII’50 DIN BRASOV CUNOSCUT DE DETINUTII POLITICI DREPT „MACELARU”CEL CU „MAIMUTA” DESPRE REVOCAREA LUI KOVESI: E CRONICA UNEI DECIZII CUNOSCUTE!”

16 apr.

Președintele Noului PDL, Ludovic Orban, a declarat, duminică, că decizia de revocare a Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef al DNA va fi anunțată de președintele Klaus Iohannis, dar este „cronica unei decizii” cunoscute, adăugând că PSD vrea „să pun botniță procurorilor”.

„O va anunța domnul președinte, dar e cronica unei decizii care este cunoscută. În ceea ce ne privește pe noi, am considerat ridicole motivele prezentate de Tudorel Toader pentru a justifica propunerea de demitere a procurorului-șef al DNA și noi considerăm că nu există un temei serios pentru acest demers”, a afirmat Ludovic Orban în cadrul unei conferințe la Brașov.

Întrebat despre posibilitatea ca PSD-ALDE să atace la Curtea Constituțională decizia șefului statului, în caz că acest decide să nu o revoce pe Kovesi, Ludovic Orban a răspuns: „Și dacă atacă ce? PSD, știe toată lumea, că are un singur obiectiv – să pună botniță procurorilor ca să nu-i mai deranjeze niciunul pentru furăciunile pe care le-au făcut sau le fac. În ceea ce ne privește, noi susținem independența justiției, susținem derularea unei campanii anticorupție, evident fără abuzuri, cu dosare care stau în picioare, cu dosare bine fundamentate care să reflecte realitate, dar această campanie anticorupție este necesară pentru că se vede cu ochiul liber că la conducerea țării se află niște oameni care sunt certați cu legea.”

Procedura de revocare a Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef DNA a fost iniţiată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pe 22 februarie. Într-o conferinţă de presă, acesta a prezentat toate aspectele care stau la baza solicitării de revocare din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi, raportul conţinând 20 de puncte în care sunt consemnate critici la adresa procurorului şef al DNA. Documentul a fost postat pe site-ul Ministerului Justiţiei, conţinând discursul ministrului şi 11 anexe, decizii ale unor instituții și regulamente.

Anexele conțin articole din Codul Deontologic al magistraților, trei decizii CCR (privind conflictul juridic Guvern – Ministerul Public și persoanelor care activează în instituții ale statului nesubordonate Parlamentului de a se prezenta la o comisie de anchetă parlamentară ), raportul de activitate al Ministerului Public pentru anul 2016, un raport al Comisiei de la Veneția din anul 2010 și un alt aviz al Comisiei, din anul 2012, privind OUG de modificare a Legii de funcţionare a Curţii Constituţionale şi la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului de modificare şi completare a Legii privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.

De asemenea, în document se regăsesc raportul Inspecției Judiciare privind controlul de la DNA și comunicatele Inspecției privind demararea controlului la DNA Ploiești și cel referitor la cercetarea disciplinară a Laurei Codruța Kovesi.

Secția de procurori din CSM a dat aviz negativ solicitării. Președintele Klaus Iohannis trebuie să ia decizia finală.

Pe 12 martie, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că este pregătit să sesizeze Curtea Constituţională a României în cazul în care preşedintele Klaus Iohannis va refuza să o revoce pe Laura Codruţa Kovesi, ministrul menţionând că deocamdată aşteaptă motivarea avizului negativ al procurorilor CSM. „Sunt pregătit să se sesizez CCR. (..) Hotărârea a fost luată în câteva minute, dar motivarea durează de vreo două săptămâni pentru că e dificil să motivezi contra evidenţei. E dificil să feliciţi pe cineva pe motivul că a încălcat de trei ori Constituţia, adică trei conflicte juridice de natură constituţională, în jumătate de an, de aceeaşi persoană, între puterile statului, chiar dacă al treilea Curtea zis că se respinge, dar considerntele sunt ad literam ca la decizia 68 de admitere. Prin urmare, zic eu, să aşteptăm motivarea secţiei de procurori, să aşteptăm hotărârea preşedintelui, după care decidem. Ca astăzi, mâine să ne îndeplinim atribuţiile pe care le avem de îndeplinit şi nu să ne preocupe ce vom face în situaţia în care. Vom vedea atunci şi vom proceda în consecinţă”, a spus ministrul Justiţiei.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: