PRESEDINTELE NOULUI PDL ,LUDOVIC ORBAN DESPRE EXCLUDEREA LUI DANIEL ZAMFIR!

16 apr.

Președintele Noului PDL, Ludovic Orban, a declarat, în legătură cu excluderea senatorului Daniel Zamfir din partid, că nu a existat niciun lider PSD care să îl egaleze pe fostul liberal în atacurile asupra formațiunii de dreapta.

 Imagine similară

„Am formulat propunerea de excludere (din Noului PDL). Motivele care au stat la baza acestei propuneri sunt nerespectarea hotărârilor organismelor statutare ale partidului și atacurile sistematice asupra conducerii Noului PDL  împotriva liderilor Noului PDL . Chiar făceam o monitorizare de presă pe ultimele patru luni, nu există niciun lider PSD care să-l egaleze pe Zamfir la atacurile împotriva PDL și împotriva leadership-ului Noului PDL . Nu o fac cu plăcere, sincer, dar sunt obligat să o fac, pentru că PNL are destui adeversari și întotdeauna cei mai periculoși adeversari sunt cei pe care nu îi cunoști. Știți vorba aia «Apără-mă Doamne de dușmani, că de prieteni am eu grijă»”, a afirmat liderul liberal, într-o conferință de presă susținută duminică la sediul Noului PDL  Brașov.

Întrebat dacă nu cumva prin excluderea lui Daniel Zamfir Noului PDL va pierde un senator, Orban a răspuns: „Sunt convins că reprezentarea PNL în Parlament va fi la fel de puternică și de hotărâtă, chiar dacă se va lua această decizie.”

El a adăugat că proiectul de lege propus de Daniel Zamfir, acela al plafonării dobânzilor, este o măsură antiliberală și de aceea măsura a fost susținută de coaliția PSD-ALDE.

„Indiferent cine ar fi formulat această propunere (plafonarea dobânzilor – n.r.) este antiliberală. Propunerea a fost susținută de PSD-ALDE. Domnul Zamfir a fost aplaudat de PSD. În momentul în care stabiliești un prag maxim pentru nivelul dobânzii, atunci băncile n-o să mai dea credit sau o să înăsprească condițiile de creditare. Vă spun că 70% dintre cei care depășesc un anumit nivel al riscului de creditare nu vor mai primi credite. Ce o să facă oamenii ăștia? Unde o să se mai ducă, că nu se mai pot duce nici la IFN-uri (instituții financiare nebancare – n.r.)? (…) O să-i trimită pe oameni ăștia tot pe mâna cămătarilor. O să crească expunerea pe titlurile de stat, pentru ele sunt plasamente considerate sigure sau o să crească dobânzile, pentru că proiectul se referă doar la persoanele fizice, creditele de consum și credite ipotecare”, a completat Ludovic Orban.

Pe 28 martie, Biroul Executiv al PNL a decis excluderea din partid a senatorului PNL Daniel Zamfir şi demiterea conducerii filialei Sector 3 – a preşedintelui Florin Alexe şi a Biroului permanent, a anunțat Orban.

De cealaltă parte, Daniel Zamfir a susținut că proiectele de lege pentru care a fost exclus din partid au fost iniţiate în urmă cu un an şi acceptate de Ludovic Orban timp de şase luni.

„Proiectele acestea de lege le-am iniţiat în urmă cu un an de zile, ele au fost semnate de 15 colegi, senatori şi deputaţi, ele şi-au urmat traseul şi în interiorul partidului şi în interiorul Parlamentului. Preşedintele partidului, Ludovic Orban, le-a acceptat, asta preţ de şase luni de zile”, explica atunci Zamfir.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: