STOLTENBERG: DIALOGUL DINTRE NATO SI RUSIA ESTE DIFICIL!

16 apr.

Dialogul dintre NATO și Rusia este dificil, însă este necesar, a declarat secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, în cadrul unui interviu publicat, duminică, de site-ul agenției Anadolu.

 

”Dialogul cu Rusia este dificil, însă exact din acest motiv este important. Rusia este vecinul nostru. Prin urmare, dialogul vizează stabilirea unor relații mai bune. NATO rămâne deschis pentru a avea un dialog semnificativ cu Rusia”, a declarat Stoltenberg.

Întrebat dacă NATO intenționează să ia noi măsuri împotriva Rusiei după atacul neurotoxic din Marea Britanie care l-a vizat pe fostul spion rus Serghei Skripal, Stoltenberg a precizat că Alianța Nord-Atlantică va face ”tot ceea ce este necesar” dacă vor exista noi provocări, însă a precizat că nu sunt planuri pentru noi măsuri împotriva Rusiei.

În privința Planului de Cooperare Structurată Permanentă (PESCO), secretarul general al Alianței Nord-Atlantice a afirmat că acesta poate contribui la consolidarea NATO.

”Am salutat eforturile tot mai intense ale UE în privința apărării deoarece acesetea pot consolida NATO, în mod particular pilonul europan al NATO. Liderii europeni au transmis clar că nu încearcă să formeze o alternativă la NATO. Este foarte important acest aspect deoarece nu trebuie create bariere față de membrii NATO din afara Europei, precum Turcia. Am reamintit că, după Brexit, 80% din cheltuielile de apărare ale NATO sunt asigurate de statele din afara UE. Nu este posibil să ne imaginăm apărarea Europei fără state non-UE. În nord avem Norvegia, în sud Turcia, iar în vest Marea Britanie, Canada și Statele Unite”, a adăugat Stoltenberg.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: