ALINA BICA A CERUT AZIL POLITIC IN COSTA RICA!

20 apr.

alina bica

Alina Bica a cerut azil politic în Costa Rica. Anunţul a fost făcut de avocatul fostei şefe a DIICOT la Curtea Supremă. Apărătorul său a cerut ca audierea Alinăi Bica să fie făcută prin sistem de videoconferinţă în procesul ANRP, în care este judecată alături de omul de afaceri Dorin Cocoş şi fiul acestuia, Alin Cocoş.

Curtea Supremă a programat, astăzi, ultimul termen al celui de-al treilea proces în care fosta şefă a DIICOT este acuzată de corupţie. Alina Bica ar fi primit, încă luna ianuarie, statutul de refugiat politic în Costa Rica, mai spune apărătorul său. ÎCCJ a constat că actele medicale nu dovedesc imposibilitatea de prezență. (…) Judecătorii au constatat că aceasta nu are statut de refugiat, are un carnet provizoriu valabil până la 30 ianuarie 2019 și au respins cererea de secretizare a ședinței, însă au admis transmiterea unei adrese către DNA pentru comunicarea modului în care s-a aplicat protocolul SRI-Parchetul General în această cauză.

Avocatul Alinei Bica a cerut, vineri, instanței, ca ședința să fie secretă, precizând că fost șefă a DIICOT vrea să fie audiată prin videoconferință, fiind în imposibilitatea de a veni în țară. Apărătorul a menționat că Bica este refugiat în Costa Rica.

O afecțiune medicală nu i-ar permite deplasarea cu avionul

„Doamna Bica are statut protejat și este refugiat în Costa Rica. Reședința sa este acum este în San Jose”, a spus avocatul în sala de judecată. Alina Bica ar fi refugiat din luna ianuarie, avocatul ei prezentând documente pe care le-ar fi luat de la jurnalista Sorina Matei, căreia Bica i le-ar fi trimis traduse, potrivit celor spuse de avocat în sala de judecată. Avocatul Alinei Bica a susținut că fosta șefă a DIICOT se află în imposibilitatea de a veni în România, din cauza unei leziuni de coloană lombară, cerând astfel audierea prin videoconferință, dând exemplu lui Sebastian Ghiță. Acesta a precizat că urmează să aibă o intervenție medicală, iar trei luni nu poate călători cu avionul.

„S-au desființat cursele maritime, singurele sunt de marfă. Nu sunt vase de croazieră care să traverseze acum oceanul. De aceea nu a putut să vină în fața dumneavoastră. (..) Doamna Bica va cere să fie audiată prin intermediul videoconferinței, așa cu s-a întâmplat cu cel din Serbia”, a spus avocatul Alinei Bica în sala de judecată. În replică, procurorul DNA a cerut respingerea cererilor, precizând că documentele depuse nu demonstrează că se află în imposibilitatea de a călători, menționând că se urmărește tergiversarea cauzei.

Condamnată în două dosare penale

„Această stare de sănătate a fost invocată din decembrie 2017. Recomandarea medicală inițială a fost tratament cu analgezice. De atunci nu au mai apărut modificari. Ea a solicitat să dea o declarație suplimentară. Între timp, Alina Bica a plecat din țară. Demersurile acesteia urmăresc tergiversarea cauzei”, a spus procurorul DNA. Presa a aflat, la începutul anului, ca Alina Bica a plecat în Costa Rica.  Ea a fost condamnată în două dosare penale, însă deciziile nu sunt definitive.

În noiembrie 2016, fosta şefă a DIICOT a fost condamnată de Instanţa supremă la patru ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului. În acelaşi dosar, fostul ministru Adriean Videanu a fost achitat pentru complicitate la abuz în serviciu.

În ianuarie 2017, Alina Bica a primit o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, pentru favorizarea făptuitorului, în legătură cu intervenţii pentru clasarea unui dosar în care era implicat omul de afaceri Horia Simu.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: