MARLANUL „ICONOMIST” GAULEITERUL NAZI KLAUS VON STRUDEL,SCUZE JOHANNIS DE PE „TOACLA”,A ANUNTAT IN HERASTRAU CA VA INVITA LA MEDIERE GUVERNUL SI BNR!

24 apr.

„Iconomistul”Klaus Iohannis a anunțat, luni, că va invita Guvernul și Banca Națională a României (BNR) la Cotroceni pentru a face o mediere între cele două părți.

 

„Este posibil ca anumite abordări ale Cotroceni și BNR să semene, dintr-un motiv simplu, suntem oameni care înțelegem legile economiei și vedem ce se intâmplă. Această abordare de a arunca în curtea BNR inflația, creșterea dobânzilor este fundamental greșită (…) Politicile fiscale ale guvernanților au dus la creșterea dobânzilor. Problema poate fi rezolvată printr-o abordare responsabilă și politici guvernamentale sustenabile. Guvernele PSD nu au înțeles foarte bine urmările politicilor pe care le-au pus în practică, au trecut cu lejeritate peste argumentele Opoziției, ale mele. Ea poate fi corectată, dar dacă mai stăm mult se va ajunge la dezechilibre în scurt timp. Animozitatea BNR și Guvern e profund dăunătoare. Voi face o mediere, adică vin la aceeași masă parțile care au o opinie diferită. În zilele următoare, voi invitat și pe unii și pe alții la Cotroceni”, a spus Iohannis.

Potrivit președintelui, „s-a mers cam departe cu unele afirmații destul de contondente în ultima vreme. Sper că vom ajunge la un numitor comun”.

Despre mutarea ambasadei

Președintele s-a referit luni și memorandumul din ședința de Guvern privind mutarea ambasadei din Ierusalim, că a înțeles că Executivul a vrut de fapt o platformă de discuție. Președintele spune că nu a primit până acum memorandumul.

„Am avut o discuție destul de lungă și am discutat cu mai multă lume. Înțeleg acum că Guvernul a vrut de fapt să creeze un fel de platformă de discuție în jurul acestei teme. O discuție exploratorie nu e greșită, dar de acolo până la o mutare efectivă mai este cale lung[. Noi trebuie să respectăm legislația . Suntem membrii ONU și ONU abordează foarte clar această chestiune. Argumentul logistic nu are nici un sens în această chestiune. (…) Nimeni din UE nu-și mută ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim până nu se lămuresc părțile care este statutul Ierusalimului. E evident o chestiune care trebuie discutată între părțile implicate și numai după asta se poate discuta concret mutarea ambasadei noastre la Ierusalim”, a afirmat Iohannis.

Președintele a spus că memorandumul adoptat în Guvern nu a ajuns deocamdată la președinție.

„Nu putem compara situația României cu cea a SUA. SUA e cea mai mare putere politică și economică și are o abordarea care le aparține. Noi avem o abordarea de mai bine de jumătate de secol, o abordare echilibrată, respectată și lumea de acolo a avut încredere în noi. Dacă am face o astfel de mișcare toate părțile și-ar pierde încrederea în politica românească. Deci dacă facem acest gest, vom pierde peste jumătate de secol de diplomație. (…) Acel memorandum nu a fost expediat la președinție. Probabil că o să ne parvină zilele următoare”, a mai declarat Iohannis.

Despre sesizarea CCR în cazul Kovesi

Klaus Iohannis a mai susținut, luni, că nu există niciun conflict între președinție și Guvern, ca urmare a sesizării făcută de Executiv la Curtea Constituțională, după refuzul președintelui de a o revoca pe Laura Codruța Kovesi.

„Nu există niciun conflict. Nu am emoții, dar sigur dacă există acest demers din partea Guvernului, așteptăm să vedem documentul și punctul de vedere al CCR. Din punctul meu de vedere nu există nici un conflict instituțional”, a declarat Klaus Iohannis. după ce Guvernul a sesizat CCR în legătură cu refuzul său.

Președintele a făcut afirmațiile în trafic, în București, după ce a făcut o scurtă plimbare cu bicicleta.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: