ZARURILE AU FOST ARUNCATE!

24 apr.

De ce o susţine Klaus Iohannis pe Laura Codruţa Kovesi?

Curtea Constituțională a primit luni sesizarea Guvernului cu privire la refuzul președintelui Klaus Iohannis de a o revoca din funcție pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, iar până pe 3 mai este termenul de depunere a punctelor de vedere, potrivit unor surse politice.

 

Premierul Viorica Dăncilă a semnat în cursul acestei zile sesizarea către Curtea Constituțională.

Anunțul a fost făcut de ministrul Justiției Tudorel Toader, care s-a întâlnit luni cu primul-ministru.

„M-am întâlnit cu doamna premier, i-am prezentat proiectul de sesizare a Curții Constituționale, argumentele, conţinutul acelui proiect, domnia sa a fost de acord. L-a semnat în prezenţa mea. În cursul zilei de astăzi, sesizarea ajunge la Curtea Constituțională”, a declarat Tudorel Toader la sediul Ministerului Justiţiei.

Toader a avut luni o discuţie de aproximativ o jumătate de oră cu premierul Viorica Dăncilă pe tema sesizării Curţii Constituţionale cu privire la refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a o revoca pe Laura Codruţa Kovesi.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat săptămâna trecută că nu va da curs solicitării de revocare a șefei DNA, criticând raportul ministrului Justiției Tudorel Toader.

Imediat după declarația de presă susținută de Iohannis, Toader a anunțat că va fi sesizată Curtea Constituțională.

„În condițiile în care Președintele României nu are abilitarea legală și nici competențele funcționale de evaluare a activității profesionale și manageriale desfășurate de procurorul șef al DNA;
În condițiile în care argumentele care au stat la baza declanșării procedurii de revocare au devenit mai actuale și mai consistente;
Văzând legislația aplicabilă în acest domeniu;
Valorificând jurisprudența instanței de contencios constituțional,

Vom sesiza Curtea Constituțională cu privire la refuzul Președintelui de revocare din funcție a procurorului șef al DNA!”, anunța Tudorel Toader la Facebook.

Potrivit articolului 146 din Constituția României, Curtea Constituțională soluţionează conflictele juridice de natură constituţională dintre autorităţile publice, la cererea preşedintelui României, a unuia dintre preşedinţii celor două Camere, a primului-ministru sau a preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii.

Astfel, în condițiile în care premierul a semnat luni documentul către CCR în cazul Kovesi și acesta a fost trimis instituției, procedura legală de sesizare este îndeplinită.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: