RABINUL MENACHEM MARGOLIN,CARE ESTE SEFUL COMUNITATII EVREIESTI DIN EUROPA ATAC DDEVASTATOR LA ADRESA GAULEITERULUI NAZI KLAUS WERNER JOHANNIS:”UN LIMBAJ SINISTRU CARE ADUCE AMINTE DE DICTATURA NAZISTA A LUI HITLER!

29 apr.

Imagini pentru IOHANNIS,NAZIST,POZE

Într-o declaraţie pentru Q Magazine, președintele Asociației Europene a Evreilor, Rabinul Menachem Margolin, și-a exprimat îngrijorarea față de remarcile făcute de președintele României, Klaus Iohannis în care face aluzie la „negocieri secrete cu evreii”.

Citeşte şi: După memorandum, vizită în Israel. Ce oficiali români merg să discute cu Netanyahu

Klaus Iohannis a declarat ieri, 26 martie, la Bacău, că “nu ştie ce înţelegeri secrete face Dragnea cu evreii” în Israel, adăugând că nu a fost consultat de premierul Viorica Dăncilă înaintea vizitei acesteia în Israel, în perioada 25-26 aprilie.

Liviu Dragnea, preşedinte al Camerei Deputaţilor şi liderul PSD, care a însoţit-o pe Viorica Dăncilă în Israel, a avut întâlniri cu premierul Beniamin Netanyahu şi cu preşedintele israelian, Reuven Rivlin.

Rabinul Menachem Margolin, a cărui organizație de la Bruxelles reprezintă evreii de pe întregul continent, a avertizat că șefii de stat ar trebui să evite utilizarea unui astfel de limbaj „greu, cu conotații, subtil sinistru”.

Rabbi Menachem Margolin

Într-o declarație de la Bruxelles pentru QMagazine, rabinul Margolin a spus că „indiferent de protocoalele stabilite și de nemulțumirea evidentă a președintelui că nu au fost respectate, aș îndemna la reținere și prudență privind folosirea unui astfel de limbaj de către şefii de stat.

Sub presiune mediatică, găsirea cuvintelor corecte nu este întotdeauna ușoară și suntem pregătiți,  în acest context, să oferim președintelui beneficiul îndoielii. Dar folosirea unui astfel de limbaj, încărcat cu conotații și subtilităţi sinistre, poate fi folosit de elementele dubioase din societate și, în mod firesc, declanșează semnale de alarmă în rândul comunității evreiești”.

Asociația Europeană a Evreilor a fost înființată pentru a face față numeroaselor provocări, cum ar fi antisemitismul. Aceasta reuneşte cele mai importante, mai mari și mai cuprinzătoare organizaţii și  comunități evreiești din Europa.

Jerusalem Post titrează în regim de breaking news că preşedintele Iohannis i-a cerut vineri demisia premierului Dăncilă după ce Guvernul României „a aprobat un memorandum secret” pentru a muta ambasada țării în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim și nu l-a consultat pe şeful statului.

Citeşte şi : Iohannis: A vorbit doar în numele şi pentru Guvern şi nu pentru România

MCA: „Implicarea Israelului într-o dispută politică locală este greşită”

Centrul pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitemismului (MCA) România a transmis un comunicat în care anunţă că sprijină decizia de relocare a Ambasadei României la Ierusalim, dar îşi exprimă dezamăgirea faţă de motivele invocate pentru a justifica această decizie importantă.

„România, la fel ca orice altă ţară care preţuieşte relaţiile cu Israelul, ar trebui să-şi mute ambasada la Ierusalim pentru că Ierusalimul este capitala Israelului, pentru că în ultimii 3000 de ani este inima naţiunii evreieşti, pentru că decizia e corectă şi pentru că România a fost un prieten al Israelului în ultimii 70 de ani”, afirmă MCA.

MCA România îşi exprimă, de asemenea, nemulţumirea faţă de folosirea expresiei”… înţelegeri secrete cu evreii „, folosită de preşedintele României atunci când s-a pronunţat împotriva relocării ambasadei României la Ierusalim şi împotriva vizitei lui Liviu Dragnea în Israel.

„Implicarea Israelului într-o dispută politică locală este greşită şi alimentează antisemitismul şi mişcările anti-israeliene. MCA România face apel la toate părţile implicate să dea dovadă de precauţie în aceste chestiuni sensibile”, se mai arată în comunicatul MCA.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: