MINISTRUL DE EXTERNE TEODOR MELESCANU CONTRA LUI JOHANNIS SI VICEVERSA!

15 mai

Ultima strigare a președintelui României privește politica externă. Președintele României și-a imaginat că el este proprietarul domeniului și, dacă nu face nimic, lucrurile plutesc de la Dumnezeu. Iar dacă se pune la cale ceva, acel neica nimeni (așa îi vede el pe toți cei mai mici decît el) de prin complicatul aparat de stat va veni să-l întrebe ce să facă și dacă este de acord cu ce se pregătește. Klaus Iohannis și-a imaginat că politica externă este o cheie pe care el o ține la brîu și o folosește doar atunci cînd merge la Berlin și cînd trebuie să-l împacheteze pe președintele SUA.

Cu cîteva luni în urmă am mai scris despre disperarea lui Teodor Meleșcanu de a se întîlni cu președintele României, făcătorul adormit al politicii externe a României. Din surse destul de apropiate de Externe, am aflat despre diverse invitații făcute ministrului de Externe al țării noastre de către țările Grupului de la Vișegrad. Cel puțin la acea dată se contura un interes al acestora de a atrage România în anumite strategii ale Grupului. Contrariat de situație și fără a avea un plan și o aprobare, ministrul Teodor Meleșcanu a încercat să ajungă la Cotroceni. A încercat de două-trei ori să comunice cu președintele Iohannis, dar de fiecare dată s-a lovit de refuzul acestuia. Stresatul nostru titular de la Cotroceni i-a răspuns că nu are timp. Nici acum, nici mîine, nici mai tîrziu. Cum spuneam, povestea aceasta s-a petrecut în urmă cu luni de zile. Despre ea am pomenit pe scurt într-o emisiune de televiziune și în două articole. N-a interesat pe nimeni. România nu mănîncă politică externă pe pîine. O gustă doar cînd izbucnește un scandal. Despre prăpastia de comunicare dintre cei doi știau și șefii domnului Meleșcanu, și președintele Senatului. Presupun că au aflat chiar și cei din Grupul de la Vișegrad. Dar de interesat n-a interesat pe nimeni. Ministrul de Externe și-a făcut vizitele, și-a construit strategiile și și-a făcut contactele de rigoare, descoperind că poate face politică și fără președinte, că poate juca și altă variantă decît cea cîntată de la Bruxelles și de la Berlin.

În sfîrșit, a venit și vremea scandalului! Klaus Iohannis a aflat cu uimire că Guvernul (într-o tentativă de recuperare a relației cu SUA) a promis Israelului mutarea ambasadei României la Ierusalim. Iohannis, care ia exemplu de la tot ce zice și face Angela Merkel, a sărit ca ars. Și s-a gîndit că ar fi vremea să recupereze controlul asupra politicii externe a României. Părerea mea e că s-a trezit cam tîrziu. Chematul la palat nu mai are nici un impact, nici în cazul lui Gigi Becali, necum al unui președinte care s-a purtat ca un curcan adormit în praf.

Exact cînd președintele Iohannis se aștepta mai puțin, în scenă s-a arătat și coana Vasilica (din ceata lui Liviu Dragnea), cea căreia tocmai președintele îi ceruse demisia. Și, ca o curcă de pe o cracă, doamna a zis: „Domnul preşedinte trebuie să vorbească cu prim-ministrul. Într-un guvern, ca să chemi un ministru, trebuie să vorbeşti cu prim-ministrul. Asta este regula care trebuie respectată de toată lumea, aşa cum şi eu respect regulile preşedintelui. Domnul Meleşcanu a vorbit cu prim-ministrul şi bineînţeles că dacă îşi va da acordul prim-ministrul, va merge. Eu nu pot să îmi dau acordul pe ceva, dacă nu sunt întrebată“.

Na-ți-o frîntă, că ți-am dres-o!

Se duce sau nu se duce Teodor Meleșcanu la Cotroceni? Și ce zice? Că la respectiva reuniune a ridicat mîna din greșeală? Și că a blocat declaraţia Serviciului European de Acţiune Externă pentru că nu știa ce gîndește Iohannis? Sau că el și Dragnea, Tăriceanu și Netanyahu se pregătesc de altă politică externă?

Furios, Klaus Iohannis a spus că, prin poziția lui Teodor Meleșcanu, România a fost „readusă în marginea Uniunii“.

2 răspunsuri sa “MINISTRUL DE EXTERNE TEODOR MELESCANU CONTRA LUI JOHANNIS SI VICEVERSA!”

  1. octavpelin 20 mai 2018 la 10:40 am #

    Multumesc,o duminica insorita!

    Apreciază

Trackbacks/Pingbacks

  1. MINISTRUL DE EXTERNE TEODOR MELESCANU CONTRA LUI JOHANNIS SI VICEVERSA! – liberlandraceblog - 19 mai 2018

    […] via MINISTRUL DE EXTERNE TEODOR MELESCANU CONTRA LUI JOHANNIS SI VICEVERSA! […]

    Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: